BMW 7-Serie: Automatische versnellingsbak probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: v8

het begon zo
's avonds wou ik mn auto achteruit zetten. PDC ging niet automatisch aan + R spiegel ging niet naar beneden + foutmelding in dashboard 'Getriebenotprogram' (noodprogramma)

's morgens wou ik aanrijden, er staat in dashboard PRND en dan zo'n verlicht vakje eromheen in welke stand de versnelling staat, in z'n achteruit blijft ie branden, en gaat ook gewoon achteruit, maar zet je hem in zn D dan voel je even een schokje, doet ie normaal ook, maar dan gaat ie ook vooruit op de automaat, maar nou niet.

op moment dat je gas geeft, gaat dat vierkantje ook uit, en kan ik gewoon max. toeren maken (behoort ook niet te kunnen), af en toe gaat ie wel even vooruit, alsof je de koppeling voor 3/4 inhoudt, zo voelt het, moeizaam, nou heb ik ergens gelezen dat ie dan in z'n 4de of 5de versnelling staat vanwege dat noodprogramma.

auto naar garage, uit laten lezen. krijg ik: 'stall speed monitoring'. Garagehouder belt met bakkenspecialist, die zegt dat ie voor 99,9% zeker weet dat de bak kapot is, ik heb ook even op internet gezocht, maar heb ook gevonden dat het 1 of andere sensor kan zijn (de 'impulsgever krukas')

weet iemand hier iets meer over of wat ik er aan kan doen?

alvast bedankt!

René

Rvervoort

Geplaatst door Rvervoort (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

beemerboy (0), 13 jaar geleden

Hallo Rene,

Ik weet niet of je auto al gemaakt is, maar heb zelf dezelfde problemen met mijn 530iA touring van 2001. Geeft Getriebenotprogram en dan werken de snelheidsmeter en toerenteller ook niet meer. Tevens branden de abs en asc lampjes en blijft de bak ik de 4 staan.

Nou ben ik vanochtend naar een transmissie bedrijf in Steenwijk geweest en die hebben de auto uitgelezen en gezegd dat er mechanisch niets met de bak aan de hand is. Heb donderdag een afspraak bij de BMW dealer in Zwolle.

Is bij jou al wel bekend wat het probleem is (geweest)?

groeten,

Danny

Ivo_G (0), 13 jaar geleden

Hallo, heb hetzelfde probleem gehad, met 525i, Abs en Asc brandt, cruise control werkt niet altijd, en heel af en toe valt de snelheidsmeter uit onder het rijden
het is geen automaat, hij reed eigenlijk perfect met deze storingen
laten uitlezen bij bmw in duitsland: Sensor Abs Linksachter defect, deze sensor meet tevens ook het snelheidssignaal, deze vervangen en alle storingen waren weg

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.