BMW 5-Serie: Banden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: m51

Ik wilde van mijn 18inch velgen af en daarom een gebruikte set orginele alu velgen en banden voor een E39 gekocht.Deze set kwam ook van een E39.Maar bij mij passen ze achter wel en voor slijten de stuurkogels tegen te velg.Kan niet haaks om de bocht zeg maar.Auto wil dan niet vooruit omdat de wielen blokkeren.ET waarde lijkt mij goed ook omdat ze van een zelfde type afkomen.De man waar ik ze van heb gekocht vond het maar vreemd en rade mij aan om de ophanging te checken.Wielen zijn 15inch.

lukas jansen

Geplaatst door lukas jansen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

caddy 2 (0), 13 jaar geleden

wat is de et waarde?? deze moet et 20 zijn

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

BMW IS 20 7.5JX15 staat er op de velg.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De ET waarde staat aan de binnenkant op de velg..Lijkt wel of de ET waarde te hoog is waardoor hij aan de binnenkant gaat aanlopen..

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de velgen van een e39 afkomen zoals de man zegt dan moeten ze gewoon passen. De wielophanging verschilt niet onderling. Alleen de maat van de wielen verschilt. Grote kans dat ze van een e46 afkomen en die passen meestal niet omdat ze een verkeerde ET waarde hebben.

gr Martin

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Ze kwamen van een Touring van 1997 maar ik neem aan dat er tussen de bouwjaren geen verschil in ophanging zit.Maar goed,zit dus nu weer met een set velgen waar ik niks mee kan.Ik ga nog even zoeken naar de ET waarde.

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Op de velgen staat alleen maar IS20.Op mijn winterset met dezelfde bandenmaat staat IS18.Zou dit dan de ET waarde moeten zijn?Op de 18inch set staat wel gewoon ET20.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je zeker dat die touring ook een e39 was dan? De e34 touring is tot 06-1996 gebouwt maar je komt ze wel tegen die pas in 1997 op kenteken zijn gezet.

gr Martin

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Was ook een touring e39.Reed er zelf mee maar ging in de verkoop.Zouden ze dan in 1998 overgestapt zijn naar 16inch?Nee dat werkt ook niet want de wielen waren van 2000.Dit bouwjaar staat in de velg.Vrees dan toch dat ik vern....t ben.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kijk eens hoe dat hart van je nieuwe velg ligt t.o.v. de oude ??

Ligt deze verder naar buiten, dus dat de velg verder naar binnen komt te vallen, dan kun je altijd een set spoorverbreders kopen, daar kun je het ook simpel mee oplossen, normaal heb je ook geen andere bouten nodig tot +/- 5 mm..

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Opgelost.Auto moest voor APK en er moesten 2 nieuwe spoorstangen op.De oude spoorstangen zaten verkeerd gemonteerd.Links moest rechts en andersom.Omdat er een bocht in de stangen zit liepen deze tegen de velg.Zal gauw mijn excuses aanbieden aan de verkoper van de velgen.
Heb nu wel net nieuw 18inch rubber laten monteren.Balen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.