BMW 5-Serie: Beslagen ramen E39 (523 sedan)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: M52

Vanochtend had ik meer ijs binnen dan buiten op de ramen. Ik heb al langere tijd last van beslagen ramen als ik de verwarming aanzet. Of beter, als ik de airco uitzet. Op de plaats waar de lucht de vorruit raakt zie je gewoon dat de ruit daar begint te beslaan.
Ik heb de garage alle afwateropeningen laten reinigen en dat hebben ze volgens zeggen gedaan. Vloer is kurkdroog en ook is er geen verlies van koelvloeistof.
Het lijkt erop dat de damp vanuit de kacheluitsroomopeningen komt. Zelf dacht ik aan een verstopte verdamper, maar hoe is dit te controleren ? Als ik namelijk de airco uitschakel komt er een muffe lucht die langzaam aan verdwijnt. En zet ik de auto stil en start hem een 10 min later zit de voorruit haast direct potdicht.
Ik zou dit graag, voordat de vorst begint, opgelost hebben, dus elke hulp is welkom.

Gr,

Marcel D

Geplaatst door Marcel D (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wizze (0), 13 jaar geleden

volgens mij moet je het interieurfilter vervangen.
heb dit ook gehad bij mijn wagen, was wel een mercedes, maar probleem was hetzelfde.
muffe geur als ik verwarming/ airco aan/uit zette, en s'ochtends na 1 minuut rijden mocht ik langs de kant van de weg stoppen omdat voorruit plots besloeg.
dit was deze zomer toen ik om 04u00 naar werk vertrok.
eens naar airco specialist geweest omadat airco niet 100% meer koelde, gas bijgevuld en was weer ijskoud.
die man zij dat ik interieurfilter moest vervangen voor muffe geur en beslagen ruiten.
interieurfilter dan zelf vervangen en was opgelost. filter zat onder dachbordkastje. 5min werk.
bij uw bmw zit die daar ook ergens onder/achter denk ik.
nu geen beslagen ruit meer, en muffe geur was na een paar dagen helemaal weg.
is me ook verteld dat als je de airco aanlegd, je best de laatste 5min van de rit de airco uitzet en ventilator op stand 3-4 zet,
dan kan alles wat verluchten en heb je minder kans dat na een tijdje de muffe geur terugkomt door bacterien in het interieurfilter.



hopelijk helpt het.
groeten.

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Hallo Wesley.

Interieurfilters (2) zijn nieuw. Symptonen wijzen op een verdamper waar water in blijft staan of zoiets. Maar om op goed geluk het dashboard te demonteren ? Ik had gehoopt dat er een andere eenvoudigere manier was om dit te controleren.

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Airco 5 minuten voor eindbestemming uitzetten.Dan heeft systeem tijd om te drogen en ben je denk ik van het probleem af.Heb dit ook meegemaakt en sind ik deze methode hanteer is probleem weg.

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Kleine update.

Ik heb toch de airco uitgeschakeld en ook niet meer aangezet. Ramen besloegen dus direct. Met de blower op de voorruit zo goed als schoon gekregen. De achterruit was drijfnat. Deze met een doekje weer drooggemaakt. Toch volhouden en de airco uitgelaten. En inderdaad, iedere dag minder beslaan en nu net voor de vorst helemaal geen last meer. Alleen ijs aan de buitenkant dus, waar het hoort.
Ik ga in de lente wel eens naar de verdamper kijken. Lijkt mij toch dat hier iets verstopt zit.

Dus tot die tijd kan deze op slot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.