BMW 3-Serie: Bijrijders-Airbag uitschakelen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Hallo,

Is het mogelijk om, zonder vervangings-weerstand, de bijrijders-airbag uit te schakelen bij dit type BMW.
Ik neem aan dat dit met een diagnose apparaat wel in te vullen is.
Graag van jullie de procedure..

Bedankt

, Jan

JanT5138

Geplaatst door JanT5138 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik neem aan dat dit voor een maxi-cosi is. Mijn advies: NIET DOEN.
Ook uitgeschakelde airbags kunnen afgaan. Dat is al eens gebeurd (weliswaar bij een VW) en het resultaat was een overleden kind. Wil je dat op je geweten hebben?

BMWSpecialisten (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Jan,

Bericht van old ford is niet helemaal juist !!!!!!!!
Je kan we degelijk je bijrijders airbag uit laten schakelen, gewoon bij de BMW dealer, die vragen een speciale code aan bij BMW Nederland en daarmee kan je airbagregeleenheid dan mee gecodeerd worden, en de gordel van de bijrijder moet ook worden vervangen omdat er nu een met gordelspanner in zit en dat is ook niet de bedoeling bij een kinderzitje.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Robinho, Bedankt voor het compliment.
Wel eens van Google gehoord? Wel eens gezocht naar de effecten van een airbag die afgaat met een kind op de voorbank? Nog los van het feit dat als de airbag permanent uitstaat een normale volwassen passagier geen bescherming meer heeft.

BMWSpecialisten (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo old ford,

Nou, ten eerste, wil ik even zeggen dat ik Jan gewoon geadviseerd heb, en geen zin heb in discussies.
Maar om er dan even nader op in te gaan, op mijn compliment aan jou, de bijrijders airbag gaat 300% zeker niet af, omdat de stekker op de airbag losgekoppeld wordt en die code die je bij BMW krijgt er voorzorgt dat er geen lampje gaat branden !!!! Dus ja ik heb van google gehoord maar voor de effecten van een airbag op de voorbank hoef ik dus niet te kijken. En dan als er een volwassene gaat zitten ??? Dat gaat niet hoor als er een kinderzitje staat !!!! Mocht het zo zijn dat er geen kinderzitje staat, lijkt het mij dat Jan zo slim is om daar niemand te laten gaan zitten en BMW waarschuwt daar ook voor. Met stickers in de auto en aan de klant

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Robinho,

Je zou het misschien ietwat genuanceerder kunnen brengen. Gewoon maar roepen dat iets onzin is zonder duidelijke uitleg komt een beetje cru over. Ik herhaal alleen maar wat ik op internet gevonden heb en dat is dat uitgeschakelde airbags kunnen afgaan, in ieder geval bij VW. Dat geval is gedocumenteerd.
Verder blijf ik van mening dat maxi-cosi's op de achterbank thuis horen.
Of de originele vraagsteller hier wat aan heeft betwijvel ik, zijn vraag is al meer dan een maand oud.

Rob67 (0), 15 jaar geleden

Ik zou dit ook niet doen, niet zo zeer voor de angst dat ie toch afgaat maar o.a. om wat oldford zegt, een maxi-cosi hoort op de achterbank, de veiligste plek bij een aanrijding. Dan heb je ook niet het nadeel dat je een aanwezige veiligheidsvoorziening onklaar hebt gemaakt (wat ook nog eens geld kost) welke je na verloop van tijd toch weer moet aanzetten, kinderen groeien nou eenmaal snel uit zo'n maxi-cosi. Dit is volgens mij gewoon de verstandigste beslissing voor het kind en voor de eventuele overige passagiers.

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Daar gaat het niet om!!! De Ts vraagt hoe uit te schakelen niet of het veilig is.
Graag ook vriendelijk tegen elkaar blijven.

Rob67 (0), 15 jaar geleden

@ Moderator.
Aha, dus je bedoeld eigenlijk te zeggen dat ik daarom maar m'n bek dicht moet houden, gelet op je drie uitroeptekens? Ik reageerde omdat ik vond dat oldford afgekat werd en ik mee kon gaan in zijn redenering dat de achterbank de beste positie is voor een maxi-cosi. Ik wil je dan bij deze verzoeken om je hand in eigen boezem te steken en zelf ook vriendelijk te blijven.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Rob,

Ik denk dat de reactie van mijn collega moderator in het algemeen geldt en niet op jouw persoon.

Hans

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Hans4037]Beste Rob,

Ik denk dat de reactie van mijn collega moderator in het algemeen geldt en niet op jouw persoon.

Hans[/quote]
inderdaad dat is voor iedereen in iedere topic. Ga op een normale manier over het onderwerp in discussie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.