BMW 5-Serie: Blower 530D doet het niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 liter

Beste BMW liefhebbers, ik heb een probleem

Ik heb een E39 530D en de blower, of ventilator van binnen weigert dienst. Het maakt niet uit op welke stand ik 'm zet, hij doet niks. Tot nu toe wilde het nog wel eens helpen door een kleine mep op de zijkant van het middenconsole te geven en dan deed ie het weer helemaal normaal, alleen doet die Fred Flintstone oplossing het nu ook niet meer

Is dit een bekend euvel bij deze wagens of heeft iemand enig idee waar het aan zou kunnen liggen?

Ook ben ik benieuwd of er hier mensen zijn uit omgeving Rotterdam die adresjes van BMW specialisten hebben met een goede prijs/kwaliteit verhouding, want bij de dealer wordt ik al moedeloos als ik het riedeltje van 'we moeten dit en dat maar eens openmaken, maar zeker is het niet en het kan 1 uur duren, maar makkelijk ook 6 blablabla' weer aan moet horen. Ben ik straks weer 600 euro lichter voor een onderdeel van misschien 60 euro.

Maar het komt er op neer dat als ik beslagen ruiten heb, ik de auto niet kan gebruiken; HELP!

DitenDat

Geplaatst door DitenDat (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Kachelmotor versleten, waarschijnlijk koolborstel op, kun je alleen oplossen door een nieuwe kachelmotor te plaatsen en daar moet het dashboard voor uit elkaar, niet te ingewikkeld als je het meer hebt gedaan gewoon veel werk.

gr Martin

Freude_am_Fahren (0), 13 jaar geleden

Google eens op 'BMW & advanced' voor een alternatief reparatie-adres.

DitenDat (0), 13 jaar geleden

Beste Martin,

Bedankt voor je reactie, de oplossing welke je heb aangegeven heb ik bij de dealer voorgelegd. Zij geven aan dat het niet aan de kachelweerstand ligt, de monteur heeft het dashboard onder het dashboardkastje geopend en ernaar gekeken en gemeten?!
Jou oplossing leek mij het meest voor de hand liggend, als ik zo mijn probleem bekijk.

Ook gaf hij aan dat het misschien aan de bedrading kan liggen (wat ik eerlijk gezegd niet denk) maar kan er pas over 2 weken terecht voor een afspraak! Maar als ik het goed begrijp zou er toch helemaal niks gemeten hoeven te worden aangezien het een motor is welke defect zou moeten zijn?

Gr. Kim

DitenDat (0), 13 jaar geleden

Beste Freude am Fahren,

Bedankt voor de reparatie-adres,
heb net even telefonisch contact opgenomen en het probleem voorgelegd, zij geven aan dat ze ook gaan kijken naar een '' egel'' welke er misschien vervangen zou moeten worden, heb in iedder geval het bovenstaande probleem uitgelegd en kan gewoon langskomen.

ben benieuwd!

Gr. Kim

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Kim als je die voorschakel -weerstand ziet snap je waarom ze dat ding zo noemen. Die naam is dus niet bij andere wagens van toepassing . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.