BMW 1-Serie: BMW 120i valt in soort noodloop

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 120i

Sinds een paar weken valt mijn BMW 120i 2005 met 86000 km gelopen opeens in een soort noodloop waarbij ik het gaspedaal niet meer kan gebruiken. De motor maakt een zwaarder geluid en komt iets boven de 1000 toren uit. Gasgeven kan op dat moment niet (bebeurt niets). Computer geeft meestal dan meteen aan dat stabiliteitsprgr fout is. Veder geen foutmeldingen te zien, alle checks op groen en ok, motorpeil in orde. Als ik dan even wacht en de auto herstart is het in orde en kan ik verder. Soms snel daarna hetzelfde probleem, weer herstart en lijkt alles in orde. Soms kan ik dan 4 dagen probleemloos rondrijden.Vandaag, 8-1-2011 twee keer uitval, daarna weg kunnen vervolgen. Stationair loopt de auto als het probleem zich voordoet stotterend, meer als: wel/niet, wel/niet enz. Weet iemand iets of kent iemand dit probleem ?

120ivon

Geplaatst door 120ivon (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hennep (0), 13 jaar geleden

ik heb soort gelijke gehad met een laguna 1800 16v van 2001 , ging ook in noodloop en gaf aan storing injectie ben toen bij garage geweest en hebben ze er 4 nieuwe bobines ingezet bleek dat deze nogal zwak waren van renault. maarja renault is geen bmw

IQM (0), 13 jaar geleden

Bij mijn 525i uit 2006 zijn onlangs door de dealer ook alle penbobines vervangen. Slik, dure grap bij een zespitter.
Bij Renaults komt dit zeer vaak voor en BMW is -helaas- geen uitzondering. Het loste alleen de storing (verstopping in het VANOS systeem) niet op. Maar het komt dus wel vaker voor bij BMW.

120ivon (0), 13 jaar geleden

Ondertussen bij de dealer geweest: sleutel uitgelezen en gaf een foutcode aan bij de gasklepregelaar. Fout eruit gehaald en na anderhalve week weer hetzelfde: motor in noodloop, na herstarten weer prima. Tja, kun je verwachten als de oorzaak niet aangepakt wordt. Ik denk nu aan de carterventilatie membraam welke verstopt/vervuild kan zijn.
Heeft iemand ideeën ?

120ivon (0), 13 jaar geleden

Na ongeveer 4 weken is de auto niet meer in de noodloop gekomen. Wat nu gebeurd is dat de kachel bij koud weer (lees: onder de nul graden) aan en uit gaat. Let wel: de temperatuur is ok.Ook de airco is ok. Het gaat van aan/uit/aan/uit enz. wisseling binnen de seconde. Is de buiten temp. hoger dan 0 graden dan gebeurd dit niet. Verbruik is normaal. Ik heb wel een parrot aangesloten. Kan deze zulke storingen veroorzaken ?

120ivon (0), 13 jaar geleden

Probleem (waarschijnlijk) opgelost! Ben naar BMW Duitsland gereden. Uitgelezen en kwamen met de diagnose kabelboom kapot. Deze is vervangen en auto rijdt stukken beter. Ze hebben nog iets vervangen wat omschreven staat als 'stutzen' maar kan ik niet precies duiden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.