BMW 1-Serie: actieve stuurbekrachtiging vergrendeld

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

op het display verschijnt een rood stuurwiel met hangslot. Voor zover ik in de computer geraak met mijn Brainbee kom ik absoluut geen foutcodes tegen. Hetgeen ik kan uitlezen komt neer op het feit dat deze auto geen actieve stuurbekrachtiging heeft. Verder functioneert alles normaal
Weet iemand raad?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is een melding van je electronische stuurslot.
Kan diverse oorzaken hebben, aangezien jij geen foutcodes kunt uitlezen zul je wat anders moeten bedenken om hem uit te lezen.

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

K dacht al dat het in de richting van het stuurslot moet zijn. Ik kan de foutcodes wel degelijk uitlezen, maar hij geeft geen foutcodes.

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik doelde idd ook op het feit dat je geen foutcodes hebt, tenminste volgens jouw tester, normaal gesproken zou een storingsmelding in de combi moeten resulteren
in een storingsopslag die je tegen zou komen bij het uitlezen en aangezien jouw tester niks aangeeft zou de brainbee het probleem kunnen zijn.

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

Het "ideale" apparaat bestaat inderdaad nog niet, maar dat is al voer geweest voor vele andere topics.

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 13 jaar geleden

9 VAN DE 10 keer Is het de stuurslot...oplossing is stuurkolom vervangen...als je zolang doorrijdt heb je kans dat je de auto niet meer van stuurslot krijgt.
ik heb er al heelveel van vervangen bij 3 en 1 series..e87-e90 types..

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

hij geeft de storing een aantal keer weer en op een gegeven moment sta je echt stil en werk het dus echt niet meer, dus inderdaad morgen gelijk naar de garage, als je het nog red

foklop (0) PRO, 13 jaar geleden

Vermoedelijk heb je storing A116 ELV Abrubtion Error. Deze storing staat dan opgeslagen in de CAS module. Zoals door civiccoupe66 al aangegeven loop je de kans dat de auto helemaal niet meer van het stuurslot afgaat.

Met goede BMW test apparatuur heb je de mogelijkheid om een ELV ECU Counter Reset uit te voeren, mocht de auto niet van het stuurslot gaan. Je kunt dan meestal wel weer starten. Vervolgens de ELV vernieuwen. Let op dient geprogrammeerd te worden. Dus dealer of Autologic.

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

Thx mannen

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

is het opgelost dan en hoe

jhl (0) PRO, 13 jaar geleden

Nog niet opgelost hoor. Klant effe niet bereikbaar, ik stuur hem bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.