BMW 1-Serie: ET Waarde

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.18i

Goedendag,

Ik heb een set winterbanden (stalen velg + winterband) van ET waarde 6,5x16 gevonden voor mijn BMW 1 (205/55-R16). Maar de originele ET waarde van de velgen is 7x16.

Heeft iemand enig idee of ik deze wielset (6,5x16) gebruiken op mijn auto (in plaats van 7x16, want ze zijn op dit moment nergens beschikbaar).

alvast bedankt,
Rob

rob45

Geplaatst door rob45 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat je opgeeft is niet de ET waarde maar gewoon de maat van het wiel (Diameter en breedte van de velg) Een smallere velg is niet zo raar voor winterbanden kun je die ook wat smaller nemen.
Et waarde zou ook ergens in het hart van de velg moeten staan.

gr Martin

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Rob, kijk hier eens over wat uitleg van velgen: www.allevelgenvan.nl en dan met name onder Techniek...

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De maten die je opgeeft zullen geen probleem opleveren en zullen dus ook gewoon zonder problemen passen,

Die 6,5 waar je over praat is het aantal J, ofwel breedte van de velg in inch, je originele velg is dus ongeveer iets meer dan een cm breder.

Gr Stefan

rob45 (0), 13 jaar geleden

[quote=GJBAutos]Wat je opgeeft is niet de ET waarde maar gewoon de maat van het wiel (Diameter en breedte van de velg) Een smallere velg is niet zo raar voor winterbanden kun je die ook wat smaller nemen.
Et waarde zou ook ergens in het hart van de velg moeten staan.

gr Martin[/quote]
Die cijfers (maten) heb ik van de originele BMW Winterwielsets brochure gehaald (Ze staan under "ET Waarde" rubriek, daarom heb ik zo geschreven..). Ik heb eigenlijk twijfels over de remmen; d.w.z. als je een kleiner wiel gebruikt, wordt de afstand tussen het remblok en het wiel niet groter? Dan misschien wordt het een probleem voor het remmen?

mvg,
Rob

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Remmen doe je niet met wiel, maar met een remschijf.
Zolang het wiel over de remklauw (het ding dat de blokken vast houdt/knijpt) past, is er niks aan de hand.

rob45 (0), 11 jaar geleden

ok, opgelost

Hans4040 (190) PRO, 11 jaar geleden

Vertel even [b]hoe[/b] het opgelost is...[color=red][b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt.... [/b][/color]

Tot die tijd blijft het nieuwe topic gesloten.
Moderator problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.