BMW 3-Serie: BMW 320d e46 2000 136pk. Vermogen is weg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

.Goedendag

Ik rij een bmw 320D e46 uit 2000. En het vermogen is weg, soms rijd hij op de autobaan niet harder als 140km/h of als 120km/h als ik hem een versnelling terug zet.
en het accelereren is ronduit waardeloos.
Ik heb hem laten uitlezen en toen zeiden ze dat het aan de turbodruk lag. Dit kon zijn door de lichtmassa meter of door iets rond om de turbo..
Ik hoor de turbo wel fluiten, en onderin trekt hij nog redelijk maar niet in vergelijking met wat het was, maar als ik boven de 3000 toeren kom is het echt waardeloos.
Over de luchtmassa meter twijfelden ze wel want de waardes kwamen redelijk goed overeen. Maar het bleef toch een twijfelgeval zeiden ze.
Heeft iemand van jullie een idee wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt

Thomas

T_BMW

Geplaatst door T_BMW (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

hou het maar bij de luchtmassa meter deze staan bekend bij de e46 en ik heb hem zelf al 3x moeten vernieuwen
mijn auto kwam ook niet boven de 120a130
bij vevangen was het gelijk weer goed

T_BMW (0), 10 jaar geleden

[quote=heijmans85]hou het maar bij de luchtmassa meter deze staan bekend bij de e46 en ik heb hem zelf al 3x moeten vernieuwen
mijn auto kwam ook niet boven de 120a130
bij vevangen was het gelijk weer goed[/quote]
Oke bedankt voor de snelle reactie. Hoeveel zal me dat ongeveer gaan kosten?

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

bij mij koste die 269euro maar volgens mij kun je ook goedkopere uithalen maar weet niet of je dat wel zou moeten doen

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Welke foutcodes zitten erin?? Kilometerstand ? Chassisnummer ? En bij nieuwe luchtmassameter moet er nieuw programma in DDE !! 3X luchtmassameter vervangen ??

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

luchtmassa meter staat bekend bij de e 46 modellen dat die snel stuk gaan heb 2x van bosch gehad en nu van pierburg die laatste gaat tot nu toe het langste mee de diesel die hierboven beschreven staat heb ik vandaag even naar gekeken ik zal hem morgen uitlezen en zo proberen te achterhalen wat de exacte foutcode(s) zijn ik denk zelf dat er ergens valse lucht binnenkomt bij de turbo deze doet gewoon zijn werk maar de auto trekt belabberd op vooral na de 3000 toeren en houd behoorlijk in bij 120km per uur morgen zal ik zeker meer weten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.