BMW 3-Serie: BMW 320d e46 start moeilijk !

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d

Mijn bmw e46 320d van 2000 start moeilijk bij koude motor!

Ik dacht dus meteen aan gloeibougies ! als ik de bougies uitdraai en er 12volt opzet zie je ze roodgloeien!dus ze werken dus.

Maar, ik meet op de 4 koppen( wat op de gloeibougie komt) als ik het contact aan zet maar 2.44volt met koude motor ! en die blijft die 2.44volt maar krijgen , moet dat niet stoppen na 20seconden fzo?

Kan een bougie werken met 2.40 volt ???

Nu krijg ik geen stroom meer op gloeibougie als ik contact aandoe ! hoe kan dit nu weer ? die module of relais krijgt wel continu12volt van de rode kabel wat denk ik normaal is! dus je zou zeggen dat da ding kapot is maar..er gaan nog 2kabeltjes van da ding naar de ecu ! en als ik nu contact aanzet dan geeft mijn temperatuurmeter maximum aan !dit was eerst niet! ik meet geen stroom op de kabels van temperatuursensor ,en dat zijn gewoon 2kabels wat van ecu naar tempsensor gaan! dus het lijkt erop dat de ecu geen stroom stuurt naar temperatuursensor en ook geen stroom stuurt naar gloeimodule/relais??

of wat ook kan : mss stuurt ecu nu de gloeiers niet aan omdat temperatuur zogezegd te hoog is! ma wrm is die temp nu te hoog ? ecu zend geen stroom door die kabels !ecu kapot ?

bartjebartje

Geplaatst door bartjebartje (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je geen verstand hebt van de electronica van een auto moet je zeker niet zomaar gaan meten, dit kan de electronica kapot maken. De gloeibougie worden door de DME geregeld en je kunt niet zomaar gaan meten aan de uitgangen. Je kunt beter de auto laten uitlezen en kijken of de waardes die voor het gloeien zorgen correct zijn zoals de koelvloeistof temperatuur.

gr Martin

bartjebartje (0), 8 jaar geleden

mijn verhaal klopt niet ...Ik had perongeluk iets losgemaakt waardoor niets meer ging ! iK krijg wel degelijk 12volt aan iedere kabeltje wat tot de gloeibougie loopt! dus gloeiers zulle wel nie goed meer zijn !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.