BMW 5-Serie: BMW 520i springt van de versnelling bij het optrekken handgescha

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Hallo,

BMW springt af en toe van de eerste versnelling bij het optrekken. Dus dit komt af en toe voor en als ik nogmaals schakel dan springt ie niet meer.
Heeft dit te maken met een versleten schakelvork? zo ja kan deze dan ter plekke worden vervangen of moet de bak eruit?

alvast bedankt voor de reacties.

Abba

Geplaatst door Abba (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Harut

Hoe bedoel je precies met uit de versnelling vliegen ? en hij dat niet doet als je 'normaal' schakeld ?

Afstellen kan bij deze niet, ik denk dat het probleem in de bak zelf zit, van buiten is er dan ook 'niks te repareren' en als het in de bak zit moet deze uit elkaar, maar denk dat je dan voordeliger bent als je er een gebruikte onder hangt.

Als het maar heel af en toe gebeurt zou ik me nog niet gelijk zorgen maken.

Gr Stefan

Abba (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Als ik probeer op te trekken dan springt deze van de versnelling, dit gebeurt dus enkel bij de eerste versnelling en alleen bij het optrekken. Als ik nogmaals stevig schakel dan kan ik weer zonder problemen optrekken en doorrijden. Ik hoor dat het bij deze type autos vaker voorkomt dat de schakelvork van de eerste versnelling slijt waardoor de auto van de versnelling vliegt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb het zelf een aantal malen bij de E36 gehad ( 325 ) en daarvan deed hij het steeds bij de 2e versnelling, de ene keer een tijdje geen probemen, de andere keer wat vaker. Maar hij is er oud mee geworden.

Abba (0), 14 jaar geleden

vervelende is als dit bij de stoplicht gebeurt, voor de rest heb ik niet zo veel moeite mee.

Abba (0), 14 jaar geleden

Heb bij revisie bedrijven geïnformeerd, en blijkbaar komt dit vaker voor bij dit type auto, is mij verteld dat in de meeste gevallen heeft dit te maken met een versleten schakelvork. Maar wat ik me afvraag, waarom doet de situatie zich niet voor bij een koude motor/versnellingsbak, kan het ook zijn dat de lager van de eerste versnelling niet meer goed is?
Ik ben van plan om de schakelvork te gaan vervangen, is het verstandig om ook de lagers mee te vervangen, of is dit overbodig?

groet

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat Stefan al zei je kunt beter een goed 2e hands bak ophalen en die eronder zetten. Schakelvork vervangen is een hoop werk en een precies werkje, als je ook nog eens de lagers wilt meevervangen zijn de kosten hoog. Versnellingsbakken zijn er genoeg en die hoeven ook niet veel te kosten.

Het gebeurt niet bij koude motor/bak omdat de olie nog koud is in de bak.

gr Martin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En daarbij komt, als je nog nooit een bak uit elkaar hebt gehaald, het een lastige klus word, en de kans bestaat als je iets vergeet of verkeerd in elkaar zet, hij helemaal niet meer schakeld of nog niet werkt, en dan kost het dubbel geld + dubbel werk..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.