BMW 5-Serie: BMW E39 2002 neerklapbare achterbank

Bouwjaar: 2002

Heeft iemand ervarig met het ombouwen van een BMW E39 sedan met vaste achterbank naar een met een neerklapbare achterbank?

driverd

Geplaatst door driverd (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pjotr9136 (0), 13 jaar geleden

Probeer het eens op een BMW forum, mogelijk heeft iemand er daar ervaring mee. (bmwfan.nl of bmwportal.nl).

Ik ben benieuwd naar de reactie's, ik heb ook een 5 serie met een vaste rugleuning en zou vaak ook graag wat langers in de auto kunnen vervoeren.
Ik vermoed dat een opening in het stalen schot geen probleem is, voor de rugleuning zijn echter ook bevestigingspunten nodig, misschien moet er een deel van het schot vervangen worden.

driverd (0), 13 jaar geleden

Op een Amerikaans forum heb ik iemand gezien die het schot verwijderd heeft bevestigingspunten heeft geplaatst. Hieruit wordt mij alleen niet duidelijk of er nog verstevingingen nodig zijn om het verlies aan stijfheid op te vangen. Ook vraag ik mij of of het nog concequenties heeft voor de APK wanneer je het schot verwijderd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.