BMW 5-Serie: Bmw e39 523i start niet na gedeeltelijke kop revisie

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: m52 2.5i

Beste mensen,

ik zal mij even voorstellen aangezien ik nieuw ben op dit forum, ik heb sinds 2 maanden een bmw 523i, hiervoor een e36 318 i gehad waar ik een 2.5 liter 6 cilinder in gelegt had. Helaas een maand na tot de wagen klaar was een ongeluk gehad aangezien er mensen onder invloed van drugs op de weg rijden.

Maar goed ik heb dus een bmw 523i, nu kwam ik 3 weken geleden thuis en hoorde ik tot er iets niet klopte aan de motor, hij liep nog maar op 5 cilinders. Toen ben ik begonnen, uitlezen, bougie controleren, bobine controleren, uiteindelijk compressie test gedaan en nee op de 4e cilinder geen compressie. Dus waarschijnlijk een klep kapot.

Kleppendeksel eraf etc kop ervanaf. En ja hoor een stuk van een klep afgebroken, en gelukkig is hij direct via de uitlaat uit de cilinder gegaan. Kleppen eruit gehaalt, bij die cilinder nieuwe gezet allemaal opnieuw erin geslepen, nieuwe kleprubbers, en een nieuwe klepstoter gezet bij de klep wat kapot was gegaan. Alles netjes in elkaar gezet, nokkenassen op het goede moment gezet ook de vanos goed afgestelt in elkaar gezet. Nouw toen was ik 3 weken verder alles was klaar, ik wist van goed je moet even flink doorstarten tot er olie in de klepstoters komt maargoed, na 3 dagen gestart te hebben geen succes de auto liep niet.

Weer alles gaan controleren om het probleem te vinden, uitgelezen, vonk gecheckt, krijgt benzine, heeft compressie maar loopt niet. Nokkenassen nogmaals gecontroleert staan goed. Alle slangen en alle stekkers zijn aangesloten maar ik vind niet wat het probleem is.

Ik heb al bij een paar garages het probleem neer gelegt maar niemand kan me echt helpen.

Ik hoop bij jullie tips te kunnen krijgen, alvast bedankt hiervoor. Dus laat maar eens horen

groeten Twan

Bmwrider

Geplaatst door Bmwrider (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bmwrider (0), 12 jaar geleden

probleem is opgelost, alles was perfect, toen ik de kat eraf haalde starte hij direct. Door het doorstarten was hij helemaal verzopen, toen alleen de kat eraan gehangen zonder middendemper gestart een door geblazen en toen de rest. Loopt nu alsof hij net uit de fabriek komt.

mvg T.Wouters

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.