BMW 5-Serie: bmw e39 525D probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525d

ik heb gisteren lange reis gemaakt van 600 km , en toen ik terug was in me stadje , trok ik bij stoplichten hard weg en was verbaasd van zwarte rook achter me , en ineens wil de auto niet meer trekken en maakt de moter of turbo ZOOM geluid , en ja auto trekte niet meer goed op
ik bleef ff proberen met kickdown enzo en ineens kwam er witte rook uit , ik ben gelijk gestopt , wat ik gemerkt heb is dat er IETS LOS WAS , ik weet de naam zo niet van , maar die ging rechts onder ergens , leek op luchfilter of luchtaanzuig iets

ik heb hier foto gezet en gemarkeerd met wit , dat is wat los is ,

wat ik wil weten , wat is er miss? is me turbo kapot?

link naar foto >>>> http://img864.imageshack.us/i/losjes.jpg...

bimmertje

Geplaatst door bimmertje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

bimmertje (0), 12 jaar geleden

vandaag keek ik onder de auto all het olie is eruit :s ik weet echt niet wat er is

kan iemand aub wat info geven?

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk carterventilatie kapot/verstopt waardoor er olie in het inlaatsysteem komt. Als het de slang/koker is die je bedoelt op de foto dan is dat geen probleem.

gr Martin

bimmertje (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je reactie

auto rookt wit/blauw en trekt niet meer gewoon en lekt olie , ik heb ff naar een garage gereden en die vent zegt je turbo is dood ( na onderzoek )
en ik vroeg hem waardoor is die kapot gegaan , hy had geen antwoord op en zei dat het me 1600 ex btw gaat kosten , met inruil van me turbo tegen een gebruikte turbo , ik heb niet veel verstand van autos , maar ik wil het zo snel mogelijk maken maar geen 1600 ex btw betalen .

wat denk je dat het is?
wat moet ik nu doen?
waar kan ik goedkoop turbo laten vervangen ( ik kan dat zelef niet )

m.v.g

pieter_galant (0), 12 jaar geleden

Ik denk dat je geluk hebt dat de motor niet op hol is geslagen door op zijn eigen olie te gaan lopen, want dan ben je heel veel meer kwijt dan die E1600.

Ik denk dat E1600 ex. een keurige prijs is voor het vervangen van de turbo. Let wel, het is niet alleen vervanen maar ook het schoonmaken en inspecteren (op gevolgschadade en eventuele oorzaak van het turbodefct) van het inlaattraject. Er zit gewoon veel werk in. Als dat niet goed gedaan wordt, kan je de turbo over een paar maanden weer vervangen.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

1600 euro ex voor het laten vervangen van een turbo door een 2e hands turbo is te veel. Daar kun je ook gemakkelijk een nieuwe/ruil turbo voor krijgen inclusief montage etc. Ik zou maar eens ergens anders een prijsopgave laten doen.

Mocht het de turbo zijn en hij rookt nog steeds is het niet verstandig met de auto te gaan rijden, het kan nu nog mee vallen maar door er mee te rijden loop je kans dat er nog meer schade optreed.

gr Martin

pieter_galant (0), 12 jaar geleden

Oeps, had ik niet goed gelezen.

Voor E1600 moet er inderdaad een nieuwe turbo in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.