BMW 5-Serie: BMW e39 530D '99 elektrische brandstofpomp maakt lawaai

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: M57

Hallo,

Volgende probleem.
Klant stilgevallen door een defekte elektrische brandstofpomp (pierburg) die onder de auto ter hoogte van de bestuurdersstoel gemonteerd zit. Deze maakte al geruime tijd het geluid van een stofzuiger en later dus niets meer. Uiteraard de pomp vervangen, maar deze maakt direct weer het vervelende lawaai. Weer een nieuwe pomp laten komen en alverns deze te monteren even de opbrengst gecontroleerd, deze was goed te noemen. Dus nieuwe pomp gemonteerd, eureka geen bijgeluiden meer. Eén week later weer hetzelfde geluid, bij contact aan is de pomp veel te goed te horen, bij het starten vd motor gaat de pomp hoorbaar meer toeren maken en wordt de toon hoger.
Heeft iemand een idee?

goldstrike

Geplaatst door goldstrike (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jochem71 (0) PRO, 16 jaar geleden

Werkt het pomje in de tank wel goed, zou me kunnen indenken dat de pomp onder de auto harder moet werken als het pompje in de tank het niet meer doet.

goldstrike (0) PRO, 16 jaar geleden

De pomp in de tank draait, bij contact "aan" komt er branstof uit de voor deze test losgemaakte slang vlak voor de pomp die lawaai maakt. Ik heb zelf ook al nagedacht over de mogelijkheid dat de pomp in de tank mischien wat in opbrengst heeft ingeboet gezien het aantal draaiuren. (De auto heeft 365000 km gelopen). De pomp in de tank kost +/-100 euro, dus dat is wel riskant om even wat te proberen.
We gaan denk ik maar eens testen wat er gebeurt als we rechtstreeks brandstof uit de tank naar de (lawaai) pomp voeren, met uitsluiting van de pomp in de tank.
Als er nog andere suggesties zijn, graag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.