BMW 3-Serie: bmw houdt in bij 5500 toeren

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo,

mijn bmw trekt hem niet goed door tot de toerenbegrenzer, hij begint erg te stotteren bij 5500 toeren. Hij wil wel maar gaat niet. Als je weg rijdt stottert ie soms ook, vooral als je in de file rijdt en een klein beetje rolt en iets harder wil gaan rollen trilt ie heel erg. Wat kan dit zijn?

alvast bedankt,

gr thomas

thomas clio 16v

Geplaatst door thomas clio 16v (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Driver21 (0), 15 jaar geleden

dat kan eigenlijk zo veel dingen zijn ...
laat een keer uitlezen miss komt daar wat uit..
wat ook wel kan is misschien dat je kat. dicht zit?
of brandstofdruk , ontsteking ,
hoeveel heeft de auto gelopen ?

Harald4118 (0), 15 jaar geleden

Als ik me niet vergis heeft deze BMW de M40-motor.

Een zwak punt van deze motoren is het verslijten van nokkenas en klepstoters. Hierdoor vermindert de lichthoogte van de kleppen, met vermogenverlies tot gevolg, vooral bij hogere toerentallen.

Vroeg of laat krijgt elke M40 er last van. Dit kan al na 80.000 km, maar ook pas na 250.000 km, afhankelijk van gebruikte motorolie, onderhoud, rijstijl, ... Naarmate de slijtage erger wordt, treedt het probleem op bij lagere toerentallen. Persoonlijk zou ik doorrijden tot het begint op te treden rond de 4.500 omw/min. Dan wordt het lastig in het dagelijks verkeer.

Typische symptomen zijn : inhouden bij hogere toeren, bij doortrekken in een versnelling en snel schakelen sterk inhouden als terug gas gegeven wordt in de volgende versnelling.

Enige remedie is nieuwe nokkenas en klepstoters. Vervang meteen de distributieriem. Kostenplaatje tussen 200 en 1.000 Eur. 200 als je het zelf doet en onderdelen zoekt op internet, 1.000 als je naar een BMW-dealer gaat. Tussenoplossingen bestaan natuurlijk ook.

Kontroleer eerst de onsteking, want het stotteren bij wegrijden en in de file wordt niet hierdoor veroorzaakt.

thomas clio 16v (0), 15 jaar geleden

de auto heeft nu ongeveer 159000 gelopen zal morgen even kijken naar de ontstekking
kan je kijken of het echt de klepstoters zijn en nokkenas voor dat ik het laat vernieuwen en het niet zo is ?
als je door schakelt dan houd die even in en dan gaat die wel door
alvast bedankt

gr

vegito (0), 15 jaar geleden

klopt wat ze zeggen M40 motor is hiervoor heel gevoelig. laat de dealer controleren of een andere garage dan weet je het zeker.

Harald4118 (0), 15 jaar geleden

Inderdaad, dealer kan helpen. Maar in België zijn de BMW-dealers heel duur, dus een beetje opletten met een oudere wagen. In ieder geval goede afspraken maken.

vegito (0), 15 jaar geleden

Het vervangen kan prima.. mits je weet waarmee je bezig bent. De dealer kan je gebruiken om een diagnose te stellen zodat je het zeker weet men heeft daar wel enigzins ervaringen met dit soort gevallen.

thomas clio 16v (0), 15 jaar geleden

ik heb me bougies vervangen geven nu weer mooie blauwe vonk helpt wel met het stotteren op het begin het is er nog wel maar veel minder zeg maar bijna niets alleen dat in houden heeft die nog steeds ik ga binnenkort even langs een garage die me meer kan vertellen

igg super voor de berichten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.