BMW 3-Serie: Cabriodak werkt niet meer

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Hey hallo allemaal, mijn probleem is het volgende: Cabriodak van een '93 e36 werkt spontaan niet meer..met de noodprocedure is het dak nu wel weer gesloten, maar proberen het probleem op te lossen is nu de volgende stap. De zekeringen zijn allemaal intact, kofferslot werkt, alle electrische ramen functioneren normaal. Maar op de schakelaar krijg ik geen spanning! heeft iemand een schema ter beschikking??? Het gaat om een semi-automatisch cabriodak. Bedankt alvast!!

peerbmw

Geplaatst door peerbmw (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Moet deze auto op de handrem staan om het dak te kunnen bedienen?
Misschien is de schakelaar op de handrem defect?

mvg,
Hans.

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor zo ver ik weet maakt dat niet uit bij deze auto...als het voertuig maar geen snelheids-signaal heeft werkt (normaal) het cabrio-dak...Wat ik zelf wel raar vind is dat ik geen spanning op de bedieningsschakelaar heb....waar krijgt deze schakelaar zijn spanning van??
(de handremschakelaar werkt volgens mij naar behoren, het symbool op de tellerklok gaat branden) mvg.Peer

ekie (0), 15 jaar geleden

heb je beide morortjes in de koffer bak terug geklikt
anders werkt het niet.
( zeker aan die handel onder de bank getrokken!!!!!!!

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee...ik heb niet aan die hendel getrokken, maar om het dak weer te kunnen sluiten moest ik de motoren even losklikken....de motoren zijn weer ingeklikt ....maar wat was de reden dat het dak niet meer sloot?? geen werking van het dak na bedienen van de schakelaar! normaal bediende de cabrioschakelaar ook de ruiten,maar dat functioneerde dus ook al niet door deze storing....bij controle (na handmatig sluiten van cabriodak)achteraf blijkt er dus geen spanning op de bedieningsschakelaar te komen...heeft iemand een electrisch schema van deze constructie?? Mvg.Peer

BMW- technieker Davy (0) PRO, 15 jaar geleden

Normaal moet je aan de hendel trekken om de motoren te ontgrendelen.
Opgelet!!! in de koffer bevindt zich ook nog een zekering, onder de kofferplank rechts, kan zijn dat je de rechter-bekleding beetje omhoog moet doen.
Zeker niet vergeten; het cabrio dak moet wel geinitialiseerd worden.

Alex218 (0) PRO, 15 jaar geleden

ramen doen het niet én dakschakelaar zonder stroom? Dakmodule defect?

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

De ramen gingen eerder naar beneden als je de dak-schakelaar bediende, maar omdat ik geen spanning op deze schakelaar krijg werkt dat dus ook niet...krijgt de schakelaar zijn spanning uit de dak-module of zit de schakelaar tussen de zekeringen en de dakmodule? als ik dat weet kan ik verder zoeken.
(ook heb ik de gehele kofferruimte nagespeurd, maar daar zijn geen zekeringen te vinden)

Alex218 (0) PRO, 15 jaar geleden

voor zover ik weet krijgt de comfortmodule (die de ramen bedient) een signaal van de dakmodule zodra jij de dakschakelaat bedient.

Hoe het precies zit kan ik je niet vertellen maar daar zijn schema's voor. Wellicht dat een ander hier wel die kennis of schema's heeft!

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

Inderdaad Alex, als ik weet hoe het stroomplan (schema) loopt van zekeringen naar dakmotoren en schakelaar ben ik al een heel stuk verder met storingzoeken.....heeft iemand die kennis (of schema's)??

BMW- technieker Davy (0) PRO, 15 jaar geleden

In de kofferruimte zit 1 zekering, rechterkant onder de bekleding.
Wel afhankelijk van het type bouwjaar, er is maar 1 zekering in de kofferruimte, wordt vaak wel eens overgekeken.

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

Ok, maar bij dit type blijkbaar niet (geen zekering)..heb jij misschien een volledig schema? dan kan ik verder zoeken

driver3 (0), 15 jaar geleden

peer ik heb een schema voor je alles schema’s van je bmw staat ook je dak bij is in pdf dus mial me maar als je het nog nodig mocht hebben (is wel in duits allemaal )

peerbmw (0) PRO, 15 jaar geleden

OPGELOST:dankjewel Daan voor het schema!na een winterperiode met hardtop kwam het probleem nu weer naar boven.Maar schakelaar S5 gaf het probleem en alles werkt weer! bedankt voor het meedenken allemaal!

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.