BMW 3-Serie: bonken achteraan rechts E46

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 87/118 kw/pk 318I

Na het vervangen van achterste schokdempers , zeer luide bonken rechts achteraan , alsof er een bandenlifter los in de koffer zit . Bij de keuring heb ik er geen opmerking over gekregen alles ok met ophanging . Probleem gekomen onmiddellijk na de werkzaamheden , nieuwe schokdempers plaatsen merk gabriel . Werk gedaan in een kleine werkplaats van ex renault vilvoorde arbeider . Man is buiten raad stuurt me naar BMW concessie houder . Hoe krijg ik de bonk er uit . Dank

chauffeurke

Geplaatst door chauffeurke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Om de schokdemper zit een heel klein ringetje net onder het rubber van de bovenste bevestiging, deze wordt heel vaak vergeten over te zetten naar de nieuwe schokdemper. Rubber ophanging blijft dan niet op zijn plaats en kan lawaai veroorzaken.

gr Martin

chauffeurke (0), 11 jaar geleden

Het zou komen van de uitlaat een losse kat . Te vervagen heel de uitlaat ( 600 Euro plus werk) . De schokdempers waren wel goed geplaatst , anders was er geen keuringsbewijs gegeven denk ik . Bestaat er geen OEM uitlaat of kan men de kat weglaten?
Dank

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik weet dat Nederland en Belgie niet het zelfde zijn wat regels aangaat maar wat bedoel je met een keurings bewijs? Als het direct gekomen is na het vervangen van de schokdempers waarom zou het dan van de Kat komen? Als er iets is met de kat moet je dat met uitlezen kunnen zien.

gr Martin

kaleido 1 (2140) PRO, 11 jaar geleden

Het bekende ringetje vergeten is een logische oorzaak , of toch een montage fout.
Ik zou toch nog eens de schokbrekers laten controleren , omdat het meteen daarna opgetreden is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.