BMW 3-Serie: Slechte Koude start BMW 318TDS

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318TDS

Hallo,

Ik heb hier een bmw 318tds compact staan uit 1998. Waarvan het probleem is
dat die s'ochtends bij de koude start moeilijk aanslaat. Hij draait 3 a 4 keer rond voordat die aanslaat.
Brandstofpomp is al gereviseerd, gloeirelais en stiften zijn in orde. Compressie getest, is ok. Geen foutcodes. Gisteren heb ik een terugslagklep gemonteerd in de toevoerleiding. Maar nu start die helemaal moeilijk. Wie heeft er zo iets aan de hand gehad ? Ik dacht zelf de opvoerpomp in tank ??

Hollandia9

Geplaatst door Hollandia9 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

eerst die terugslagklep eruit want die hoort er niet tussen, even goed het systeem ontluchten en de timing van de pomp controleren.

Hollandia9 (0), 11 jaar geleden

Pomptiming is gecontroleerd en staat goed. Klep is inmiddels weer verwijderd. Zo heb ik vanmiddag de opvoerpomp uit de tank gehaald, het filter wat eronder zit is helemaal dichtgeslipt. Heb er een ander pompje ingezet van de sloop en tank schoongemaakt. Start nu wel beter, maar eerst morgenochtend maar weer afwachten.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

ben benieuwd

Hollandia9 (0), 11 jaar geleden

Vanochtendvroeg, koude ochtend. Nog steeds huilen met de pet op. Na een halve minuut sloeg die aan met een hoop zwart/grijze rook... Vervolgens daarna weer gestart en starten lopen !

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

misschien effe een keer de compressie laten meten bij een koude motor, kan ok zomaar zijn dat er een klepstoter niet lekker werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.