BMW 3-Serie: bonkend geluid bij optrekken!!!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Beste,

Ik heb het volgenda probleemm bij optreken als ik de kopeling half los laat begint achter heel erg bonkend geluid alsof iets onder iemand met hammer tegen de auto slaat het is heel irritant ik heb onder auto gekeken zon seal die tussen gearbox en aandrijf ass zit die was goed verder heb ik zon tussen bearing vervangen maar nog steeds niet geholpen. hoop wat tips te horen. Alvast bedankt.

Grt
Santino

santino26

Geplaatst door santino26 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vegito (0), 13 jaar geleden

Je bedoelt als je slipt.. nu met de sneeuw..? zo ja dan is het je traction controle die erin springt.

santino26 (0), 13 jaar geleden

Beste vegito,

Nee niet bij sneeuw het is gewoon altijd, als ik de koppleing half los laat hoor iets heel hard achter slaan en als ik kopeling helemaal ingedruk heb is het weg natuurlijk. geluid komt alleen bij half los laten van kopeling. Is het niet versleten kopeling platen set of achter ass?

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk je koppeling te vervangen, bij een achterwielaandrijving zet de geluidsgolf zich door naar achteren, waarschijnlijk zal de koppelingsplaat wat schuin zijn afgesleten. Probeer eerst eens bij goed vaste handrem, en bij ong. 2500 o/pm in tweede versnelling je koppeling te laten slippen, zonder dat je dus vooruit rijd, doe dit enkele keren, en nadien probeer je terug normaal te vertrekken, als dit normaal verloopt, dan is je koppelingsplaat niet meer in goede staat, dit euvel kan komen doordat je een gewoonte hebt om met je auto te vertrekken bij te laag toerental. Succes

gmveldhuis (0), 13 jaar geleden

achterbrug rubbers nakijken

vegito (0), 13 jaar geleden

Inderdaad zet hem op de brug en controleer of je achteras niet uitgescheurd is!!.. of anders zijn je rubbers eruit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.