BMW 5-Serie: brandstofmeter 525i geeft onjuiste waarde aan.

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Ik heb een bmw 525i uit 1988.
Ik heb het volgende probleem: Als ik de auto vol tank dan geeft mijn brandstofmeter vol aan, maar na een paar honderd meter (als hij ongeveer half vol hoort te zijn) dan gaat de meter steeds sneller omlaag en geeft hij zelfs vaker helemaal niks meer aan ter wijl er dan nog zeker 20 / 30 liter in moet zitten.

Nu ben ik er wel al achter dat het iets met vlotter of sensors te maken heeft, maar hoe kan ik dit controleren / repareren en waar zitten deze dingen precies? onder de auto? onder de achterbank? Wie kan mij hierbij helpen?

Alvast bedankt,

Greetz,

Mark

Beemer_driver525i

Geplaatst door Beemer_driver525i (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beemer.. (0), 19 jaar geleden

Het kan aan het metertje zelf liggen in het dashboard. moet je eens daar een paar keer tegenaan tikken. als ie makkelijk verspringt, kan het ook zijn dat de contactplug aan de achterkant los zit of niet meer goed is... De vlotter zit als het goed is bovenin de brandstoftank dus onder de achterbank, zitgedeelte verwijderen en bekleding loshalen. Kijk anders effe op www.realoem.com voor nieuwe onderdelen, zie je meteen waar die pomp + vlotter zit of bel effe de dealer, afd. magazijn is vaak wel behulpzaam..

Succes! Namdar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.