BMW 5-Serie: Melding koelvloeistof

Bouwjaar: 1993

Na een flinke frontale aanrijding (nooit meer m'n auto uitlenen dus..)met 'gelukkig' alleen blikschade kreeg ik nu de melding 'koelvloeistofstand', na controle leek het of er niks meer in het tankje zat, dus bijgevuld (1 liter), kreeg ik gisteren weer dezelfde melding, hup nog een liter erin want het niveau was inderdaad weer te laag. Ik heb de garage gebeld en daar zeiden ze dat de radiator leeg is geweest en dat er misschien nog lucht in de slangen enzo zit. Kan dat? Volgens de garage was ie niet lek. Ik heb wel wat vloeistof zien liggen maar volgens de garage kon dat ook van de airco zijn.(Die is opnieuw afgevuld) Hoeveel liter koelvloestof moet/kan er eigenlijk in, in de handleiding zie ik dat nergens terug. Bedankt alvast voor jullie info.

esther2949

Geplaatst door esther2949 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

afhankelijk van motortype gaat er tussen de 6 en 10 liter
koelvloeistof in.(volledig koelsysteem)
dat de vloeistof onder de auto van de airco is lijkt me sterk ivm de lage buitentemperatuur.
zou toch eens aan de voorkant van je blok kijken of thermostaathuis of de waterpomp niet lek is.
en wanneer heeft de garage geconstateerd dat de radiateur goed is dan, als dat tijdens de schadereparatie was kan dat nu wel heel anders zijn natuurlijk, terwijl het wel een gevolg van de schade kan zijn.
je zegt ook dat de airco opnieuw gevuld is, ik neem aan dat de condensor vervangen is? grote kans dat de radiateur toch een klap gehad heeft van de condensor en dat dat zich nu pas uit.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

De hoeveel kloeivloeistof bij een bmw e34 5-serie(1989 t/m 1995)

6,0 liter -518i
10,5 liter -520i, 525i
11,0 liter -met airco
12,0 liter -530i, 535i, 524td

Groetjes
Astra Rijder

esther2949 (0), 19 jaar geleden

Dat er zoveel in ging dat wist ik niet! Nog een paar liter erbij gedaan en ervoor gezorgd dat de lucht uit de slangen is. Gelukkig blijft het niveau goed en heb ik al een paar weken de melding niet meer gehad. Bedankt voor jullie info, Groeten Esther

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.