BMW 5-Serie: brandstofpomp ontluchten

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel, Motorcode: 524td

eerst brandstofpomp lekte.
heb die moeten vervangen, vervolgens vanuit de brandstoffilterhuis het brandstof van de tank pompen naar de brandstofpomp toe, hiermee heb verder één ontluchtingschroef open en dicht gedraaid om de luchten te laten ontsnappen, maar verder werd pompen zwaar en komt geen brandstof vanuit de inspuitleiding wat de bedoeling moet zijn.
Alle 6 inspuitleidingen zijn nog open om te ontluchten.
Ik heb ook meerder malen gestart voor dezelfde redenering.
Is er ergens nog een andere ontluchtingschroef aanwezig?
Ik dank u bijvoorbaat

moubarik

Geplaatst door moubarik (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je wilt ontluchten via de ontluchtingsschroef moet de auto wel op contact staan.Tijdens dit handmatige ontluchten kan er geen lucht uit de inspuitleidingen komen,alleen uit de schroef.De lucht uit de leidingen kan er daarna pas uit tijdens het starten.Succes!

moubarik (0), 12 jaar geleden

Dank u wel matthijs voor de informatie, ik heb het precies zo uitgeprobeerd maar zonder succes te bekennen.
Er komt namelijk nog geen brandstof (diesel) uit de 6 inspuitleidingen. Wat wel nog met bloodogen te zien is, en het valt op: een luchtbelletje in de slang tussen de handmatig pomp van de brandstoffilterhuis en de injectiepomp (brandstofpomp).

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je met het handpompje pompt,terwijl de auto op contact staat komt er dan brandstof uit het ontluchtingsschroefje?Is dit het geval,maar er moet echt een straaltje uitkomen dan inspuitleidingen weer vastdraaien en auto in zijn 2 op contact aantrekken met een andere auto totdat hij aanslaat.Succes!

moubarik (0), 12 jaar geleden

Dank u wel matthijs voor deze reactie!
Ik vind werkelijk een goed idee van u om de auto op die manier te laten dwingen start te maken.
Maar in mijn visie ik had bij deze niet de gelegenheid u daarbij te vertellen dat die auto automaat is, omdat simpelweg had geacht niet van belang dit er bij te betrekken.
Heeft het degelijk wel zin om toch op die manier door te gaan?
Ik hoor het van u graag.
Met vriendelijke groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.