BMW 3-Serie: Cabriodak E36 opent niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Hallo, 'k kan me een bmw Cabrio aanschaffen voor een goede prijs, heb hem nagezien en ziet er goed uit behalve dat het cabriodak niet opent.
Als je op de knop v/h dak drukt opent hij gedeeltelijk, maar de achterklep kan niet opengaan omdat deze tegen het achterste gedeelte van de kap komt (het gedeelte waar de achterruit inzit).
M'n uitleg is misschien niet goed uitgelegd maar hoop dat je begrijpt wat m'n probleem is.
'k denk dat ik misschien best begin met hem te initialiseren. Misschien moet hij bijgeregeld worden aan de stangen ?
Wat denk jij ?

jim123

Geplaatst door jim123 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal is een stang een beetje krom. Als het achterste deel (waar het raam inzit) omhoog staat en de klep is open kun je die zien. Deze stang wil wel krom gaan als het dak wat ouder wordt en tegen elkaar aan loopt. Je moet er alleen niet aan gaan lopen sleutelen als je niet weet wat je doet anders kan het hele dak ontregeld raken.

gr Martin

Driver21 (0), 14 jaar geleden

idd kwestie van afstellen...alleen ik zou beginnen met controleren of er niks krom is en dan even initialiseren en dan kan je nog steeds afstellen maar wel dat je weet waar je schroeft

jim123 (0) PRO, 14 jaar geleden

hmm, stangen zien er me nog redelijk nieuw uit, nieuwe stang is ook lichtjes gebogen heb ik al gezien, heb al geprobeerd met initialiseren maar blijft hetzelfde, heb zelf al zitten regelen aan die stangen maar of ik deze nu volledig uit of indraai dit blijft hetzelfde.
De vraag is riskeer ik het mij om deze te kopen zonder vooraf te weten wat de eventuele kosten zijn?
Het betreft een 318i cabrio, goede staat carosserie, kleur Blouw metalic met zelfde kleur kap, 151000 km's, bouwjaar 3/1997
Prijs 2250 euro.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De prijs valt wel mee vergeleken met andere..

Je hebt al aan de stangen liggen klooien zeg je, waarom was je niet even gelijk richting dealer gereden om hun het te laten bekijken, dan heb je enigzins wat van zekerheid.

Hoe heb je het dak opnieuw ingeleerd ?

Driver21 (0), 14 jaar geleden

hmm.. kan ook een zwakke motor/pomp zijn dan dat hij de klep niet vast houdt in geopende stand en een beetje terug gaat en dan de kap raakt (of net andersom)dat de kap de klep raakt
hoor je verder geen bijgeluiden als de kap wordt bediend?
als de auto verder gewoon goed is...is het wel een koopje heb je hem verder al gecontroleerd??

btw: dit is toch 1 met motors die je los kan koppelen?
als dat zo is moet je dat dan doen en dan dak handmatig helemaal open doen en klep dicht en dan motors inklikken en dan weer proberen.

jim123 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik werk bij een garage, wagen is binnengekomen overname, zou hem direkt kopen enkel probleempje doet me twijfelen.
Moet het morgen weten te zeggen of ik hem neem of niet.

jim123 (0) PRO, 14 jaar geleden

heb de papieren hier liggen, EM-kap na noodontgrendeling initialiseren 54 34 002
Misschien komt het wel goed moest ik er op m'n gemak kunnen naar kijken maar dit is nu niet het geval daarmee dat ik jullie raad vroeg.
Voor de rest kleine probleempjes die makkelijk op te lossen zijn : Stuurwiel piept/schroeft , kmstand teller moeilijk leesbaar ( lampjes vv)
cardan maakt denk ik klein beetje lawaai (als je schakelt soms geluid hoorbaar, embreage is ok)

Driver21 (0), 14 jaar geleden

opzich wel te doen voor die prijs...
lawaai van de cardan? bonkt ie dan ofzo? als dat zo is zou ik even kijken naar de achterasophanging (de 4 grote ronde rubbers willen eens van de carroserie scheuren) net als bij de e46 hebben de e36 coupe/cabrio's er ook last van

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Teller kom je aan het vervangen als er pixels missen..

Loop de onderkant maar eens goed na, achteras, draagarmen, hardyschijf, rubbers..Het kan allemaal die bonk veroorzaken..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.