BMW 3-Serie: centrale vergrendeling 318 i e46

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318 I

De centrale-vergrendeling werkt juist voor wat het sluiten en vergrendelen betreft. Echter met het openen doet zich soms het probleem voor dat de portieren gesloten blijven. Het diefstalbeveiliging wordt wel uitgeschakeld. Bij het dan opnieuw op de sluitknop vande sleutel drukken is een klik hoorbaar in de portieren en wordt de diefstalbeveiliging weer ingeschaleld, hetgeen wordt bevestigt door de knipperlichten en hetalarmlampje onder de binnenspiegel. Door vervolgens opnieuw de sleutelknop opnenen in te drukken worden de portieren wel ontgrendelt. Soms is het nodig deze handelingen een tweede of derde keer of meer te herhalen voordat de portieren ontgrendelen. Opvallend is hierbij dat het probleem zich in hoofdzaak voordoet bij lagere temperaturen. Als de BMW in de garage staat n.l. veel minder. Wannneer m.b.v. de sleutel het l.v. portier wordt geopend blijven de andere portieren gesloten en gaan ook niet open als vervolgens d.m.v. de knop op de tunelconsole wordt getracht de portieren te openen. Wanneer meerdere personen willen instappen ontstaat dan een vervelende situatie. Overigens zijn er geen problemen met het open en sluiten van de kofferdeksel. Wie heeft dit probleem vaker bij de hand gehad en kan mij een tip geven die tot een oplossing ervan kan leiden. Bij voorbaat dank voor de inzet.
Met vr. groet, Dieter

dieterbmwke

Geplaatst door dieterbmwke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

GM Module kapot. Achter dashboard kastje. Witte module. Open relais ingebrand.

gr Martin

dieterbmwke (0), 14 jaar geleden

Wat kan ik daar aan doen?

[quote=GJBAutos]GM Module kapot. Achter dashboard kastje. Witte module. Open relais ingebrand.

gr Martin[/quote]

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Vervangen of kijken of iemand hem repareren kan. Je kunt een 2e handse proberen maar dan moet ie wel 100% hetzelfde zijn. Dus alle optie moeten in de module zitten. Er worden nog meer dingen door aangestuurd. Repareren is moeilijk omdat de relais niet zomaar te krijgen zijn. Ik repareer ze wel vaker maar dat is lastig als je ver weg woont.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.