BMW 3-Serie: cabriodak werkt niet meer

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1800

Hallo iedereen, heb een groot probleem.

heb mijn achterbank van mijn bmw 318 cabrio eruitgehaald, en zag daar zo een hendeltje onder mijn achterbank. Ik wist niet wat het was maar heb daar 2 keer aan getrokken. Nu werkt mijn volledig automatisch cabriodak niet meer. Heb eens opgezochten en dit hendeltje koppelt de 2motoren van de kap af. Nu heb ik reeds gevonden waar die motoren zijn en deze terug aangesloten door die daar terug in te duwen mijn dak gaat nog steeds niet open
Het lichtje pinkt op de schakelaar voor hem te openen. Zelfs mijn ruiten gaan niet open als ik op het knopje voor de kap te openen druk.
Wat ben ik nog vergeten aan te sluiten of waaraan kan dit proleem nog liggen? Heb ook al over resetten van de kap gelezen, hoe reset je deze?

Alvast bedankt!

kimme

Geplaatst door kimme (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jtblok (0), 15 jaar geleden

Wanneer je de motoren van de kap hebt ontkoppeld, door aan de hendel onder de achterbank te trekken, moet de hele handel door de BMW dealer opnieuw worden gereset. Het kan nl. zijn dat de motoren "van de tijd af'" zijn. Ze kunnen dan in de stand "open" staan, terwijl de kap gesloten is, of andersom. Als de motoren in de stand "open" staan, en jij wilt de kap openen, gebeurt er natuurlijk niks. Het lijkt mij dat je hier niet zelf mee moet gaan klooien, want zelfs cabriobedrijven verwijzen je hiervoor naar de dealer.
Trouwens niet erg handig om aan hendels te trekken waarvan je de werking niet kent, maar daar was je zelf al achter.
Ik heb overigens zelf ook problemen met de kap: de achterruit komt niet ver genoeg omhoog, waardoor de afdekklep tegen het mechanisme aanloopt en dus niet verder kan. Vandaar dat ik eens wat geinformeerd heb.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.