BMW X5 2004: carter ontluchting verstopt en/of bevroren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 306S3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

Afgelopen vrijdag kwam er na ongeveer 3 kilometer rijden plotseling een gigantische rookwolk uit mijn uitlaat die veranderde in een zwarte rookwolk. Dit bleek later olie te zijn.
De BMW dealer, die dicht bij was, kon mij vertellen dat de carter ontluchting vermoedelijk dicht geslibd en bevroren was. Hierdoor gooide de motor olie via het uitlaatsysteem naar buiten. Achterzijde zat geheel onder de olie.
Alle onderdelen van de carter ontluchting vernieuwd van het weekend.
Hierna de motor warm gereden na natuurlijk olie bij te hebben gevuld. Blijft echter een zwarte walm van olie uit de uitlaat komen. Heeft iemand dit eerder meegemaakt en dan is mijn vraag was er nog meer schade dan alleen de carter ontluchting onderdelen te vernieuwen en hoe lang duurde het dat de olie uit de uitlaat was verdwenen (verbrand?)

Morthomme

Geplaatst door Morthomme (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 6 jaar geleden

Dat verbranden van de olie kan wel even duren , het grootste probleem vormt de katalisator , deze kan daar behoorlijke of zelfs terminale schade van oplopen.
Turbo is niet gaar ?

Morthomme (0), 6 jaar geleden

Het betreft een benzine uitvoering en heb vanavond de olie ververst.
Ga a.s vrijdag even een flink stuk rijden om de uitlaat zoveel mogelijk schoon te krijgen.
Dan maar hopen dat de katalisator nog heel is.
In ieder geval bedankt voor de reactie. Zal nog laten weten of er schad is ontstaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.