BMW 3-Serie: Centrale vergrendeling werkt niet meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43

Goedendag,

Heb het volgende probleem met de CV van een E36 Touring uit 1996.
De CV deed het al niet echt naar behoren toen ik de auto kocht.
Moest de auto aan de bijrijderszijde openmaken en aan de bestuurderszijde weer dichtdoen.
Er werd mij verteld dat het aan de ZKE (61.35-8 369 482) zou kunnen liggen. Op deze ZKE zitten 3 relais die de CV aansturen en die branden nogal eens door.

Nadat de accu laatst overleden was en ik er een nieuwe ingezet heb, doet de centrale vergrendeling het helemaal niet meer. De deur aan de bijrijderszijde ging met de sleutel (deze auto heeft geen afstandbediening) nog wel open maar de rest blijft potdicht. (dus ook tankklepje en achterbak)

Ik de ZKE module uitgebouwd en de 3 relais (Siemens) vervangen door nieuwe (Tyco) met dezelfde typenummers.
Echter de CV reageert nog nergens op. De electrische ramen functioneren nog wel gewoon en dat gaat via dezelfde module.
Nu heb ik het idee om de binnenbekleding van de deur aan de bestuurderszijde los te halen, maar vraag me af of dit gaat lukken als de deur niet open kan.

De zekeringen heb ik gecontroleerd. Op het deksel van het zekeringskastje staat iets over een zekering 49 in kofferruimte.
Het E-Verdeck en de centrale vergrendeling hebben dezelfde 3 zekeringen op zekering 49 na. (die is extra voor het E-verdeck). Zou het hieraan kunnen liggen?

Heeft er iemand nog tips?

Het is lastig rijden zo en tanken gaat ook niet.

Kolkie

Geplaatst door Kolkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kolkie (0), 13 jaar geleden

Even langs de dealer gegaan en die adviseerde een nieuwe sleutel omdat ik de deuren helemaal niet meer open krijg. De oude is behoorlijk weggesleten. Had ook maar 1 sleutel gekregen van de vorige eigenaar. Heb dus maar een nieuwe besteld, duurt 5 werkdagen maar er is hoop. Ik houd jullie op de hoogte.

Kolkie (0), 13 jaar geleden

Vandaag de nieuwe sleutel binnen en alles werkt weer naar behoren....
Mocht je dus problemen hebben met je deurvergrendeling, dan is het wijs om even naar je sleutel te kijken om te zien of deze niet erg versleten is....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.