BMW 318I TOURING U9: Co uitstoot is 3,5 veeel te hoog

Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 105

Collega’s auto afgekeurd op 3,50 co uitstoot, regelsonde vervangen, lamdasonde verv. Bobijnen 4 stuks + onsteekkaarsen ( bougies) luchtfilter vervangen lmm zuivergemaakt niets help wat kan ik nog doen aub

Garage verhoeven

Geplaatst door Garage verhoeven (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Lijkt of de motor gaat bijregelen, dus een te rijk mengsel gaat toedienen. Vaak een gevolg van een luchtlekkage (voor de lambdasensoren). Reed de auto goed, ging het MIL-lampje (check engine) branden? Kan je de eventuele foutcodes uitlezen? Anders diagnose stellen aan de hand van de fuel trim (moet je wel de juiste diagnosetester hebben).

Garage verhoeven (0) PRO, 6 jaar geleden

Probleem opgelost.
Er waren geen luchtverliezen in de uitlaat, regelsonde en lambdasone vervangen, reden was dat de regelsonde 2volt gaf en de lambda bleef op 0,42v staan nadat ik deze twee vervangen had ging de regeling werken doch bleef de co hoog nu 2 uitstoot, bij bmw dealer geweest en de waardes die in de ecu zitten waren niet de gegevens die in de fabriek meegegeven waren. Wwz wagen was getuned en waarschijnlijk met een k/n luchtfilter gereden, de oplossing was luchtfilter eruit gehaald en ok co 0,10.

Was een moeilijk probleem doch iedereen bedankt om mee te denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.