BMW 5-serie Touring 2013: Draagarm en electronica

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: N57D30A, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 190

Goedemiddag, een paar dagen geleden ben ik licht de bocht uitgegleden. Het is een vrij scherpe bocht op een provinciale weg waar ik minimaal 1x per dag door ga, en altijd zonder problemen. De oorzaak is dat er wat zand en grind precies in de bocht lag en ik dit niet goed heb opgemerkt blijkbaar, de auto heeft net nieuwe apk zonder op of aanmerkingen, grote beurt laten doen en 4 nieuwe Pirelli P Zero zomerbanden eronder laten zetten dus geen achterstallig onderhoud en altijd best wel een veilig gevoel tijdens het rijden.
Met het verschuiven tegen de opstaande stoeprand (is geen stoep maar een verhoging) geklapt met het linker voorwiel, en daarbij is het een en ander uitgevallen plus mijn stuur staat niet recht tijdens het rechtuit rijden. Uitgevallen is o.a sportstand, cruisecontrol, botsing beveiliging, etc.
Ben meteen de volgende ochtend naar mijn banden garage Profile gereden om mijn auto te laten uitlijnen, echter op de brug bleek er meer aan de hand te zijn. Draagarmen die dus krom zijn...
Kort samen gevat moet ik dus de linker voorzijde draagarmen vervangen en het elektronica gedeelte weer laten werken, en nu komen de vragen, is het "normaal" om dan beide (links + rechts) draagarmen te vervangen, en waar kan ik terecht, raadzaam een BMW dealer, of een BMW specialist? Via de zoekmachine's online kan ik wel dealers en specialisten vinden, maar ben bang als ik contact met ze maak en dit verhaal vertel ze allemaal zeggen dat ze ervaring mee hebben en ik de auto kan brengen, vraag het liever hier in de hoop dat iemand een zelfde soort schade probleem heeft gehad en of ervaring heeft met een garage met kennis van zaken. Het betreft een BMW F11 lci

MichaelF11

Geplaatst door MichaelF11 , lid sinds 1 maand geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Een goede universele garage kan dit ook prima , als de rechter draagarm nog goed is waarom dan vervangen , links de draagarm, veerpoot/reactieformulier ook controleren , wiellager is ook geadviseerd in dit soort gevallen , velg niet krom ?

MichaelF11, 1 maand geleden

Bedankt voor je reactie, de velg is niet zichtbaar krom, maar goed hier dus ook na te laten kijken. Waarom ik niet dacht aan een universele garage is vanwege de nu zijnde storingen bovengenoemd.

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kunnen zij ook prima oplossen. Is niet veel spannends aan.

Hans4040 PRO, 1 maand geleden

Geen dealer, wel specialist

https://amsterdammertje.nu/bmw-amsterdam...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.