BMW 5-serie 2011: Noodloop/turbo/aandrijving

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Hallo allemaal,

Ik rij in een BMW 5 serie en recent kreeg ik een melding over de aandrijving. Na lang zoeken en uitlezen bleek de turbo de oorzaak te zijn van het probleem. Niet dat er sprake is van olieverbruik of rookontwikkeling. Verder ook geen last van krachtverlies maar je merkt dat de motor meer toeren maakt bij het schakelen naar de volgende versnelling. En steeds bij het intrappen van het gaspedaal komt de melding over aandrijving in beeld. Het had iets te maken met de druk van de turbo (klep/compressor of iets dergelijks). Nu vroeg ik mij af of het schoon laten maken van de turbo kan helpen om dit probleem op te lossen. Immers het vervangen van de turbo is kostbaar.

Iemand bekend met dit probleem en eventuele oplossingsmogelijkheden?

Groetjes,

BA

Acer81

Geplaatst door Acer81 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Waar is mee uitgelezen en wat is de foutcode ?
Werkt de wastegate goed , asje gangbaar , geen vacuumlek op het slangetje enz. Ook geen drukslang lek van turbo naar inlaatbuis?

Acer81, 2 maanden geleden

Ik kreeg de melding "aandrijving beheerst voortrijden". Heb helaas geen code maar het kwam erop neer dat er sprake was van of onderdruk of overdruk (sorry weet het niet meer zeker - er was in ieder geval een overschrijding van waarden waardoor de melding tevoorschijn kwam). Heb hem in ieder geval laten onderzoeken en uitlezen bij de BMW-dealer. Maar de drukslang kan ook de oorzaak zijn begrijp ik? Is dat apart te monteren?

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Wat heeft de dealer dan als reparatie advies gegeven dan ?
Want dit is zo wel erg wazig en kunnen wij geen gedegen oplossing voor bieden denk ik , misschien iemand het wel zo weet met deze gegevens.

Acer81, 2 maanden geleden

Dat de turbo vervangen moest worden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.