BMW 3-Serie: Draagarmen e36 coupe

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 320I e36 coupé

Hallo,

Na alles uitgesloten te hebben weet ik nu zeker dat mijn auto toe is aan het vervangen van de draagarm. Mijn auto trekt naar rechts lichtelijk is dan mijn rechter draagarm aan vervanging toe?

Of is het beter om het hele zootje te vervangen, dus beide draagarmen?

Wie weet?

Groet,
Marnas

Marnass

Geplaatst door Marnass (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vegito (0), 16 jaar geleden

Het ligt eraan wanneer het vervangen is. Zoals ik het zien woon je in Den-Haag (ik ook) en echter in dit soort steden zul je vaker je draagarmen en rubbers vervangen. Als je auto trekt dan is het meestal de uitlijning die niet meer klopt je kan je auto uitlijnen, maar ik zou als ik jou was je draagarmen per 2 vervangen incl rubbers en dan uitlijnen zodat je weer strak kan sturen. Check overgens ook je achter draagarmen want die willen ook snel vergaan en al helemaal in Den-Haag drempels en veel optrekken.

Marnass (0), 16 jaar geleden

Hallo Vegito (stadsgenoot),

Ik heb mijn auto twee keer laten uitlijnen. De fuseekogels en stabilisatoren zijn vervangen. Achteraf gedacht had ik meteen de draagarmen moeten vervangen maar toen had ik deze klachten niet.

Inderdaad wat je zegt, veel optrekken in deze drukke stad, drempels, tramrailsen zijn moordend voor je onderstel. Daarom nu de volledige aandacht voor het onderstel.

Groeten,
Marnas

vegito (0), 16 jaar geleden

Ik zou eerst je draagarmen in orde maken incl rubbers en dan uitlijnen want dat moet. Als je probleem dan nog niet over is dan liggen aan je banden overmatig slijtage tenzij je die laatst ook vervangen hebt kan je die uitsluiten.

Marnass (0), 16 jaar geleden

Zitten 4 nieuwe Dunlops op.
Dus denk alleen draagarmen en rubbers. Ik pak ook meteen de achterste rubbers mee. Moeten alle vier geperst worden zeker?

vegito (0), 16 jaar geleden

Ja het zijn allemaal pers rubbers, maar die van voor kan je makkelijk in persen doormiddel van de rubber op een bankschroef vast maken en je arm erin duwen. Je zal wel wat smeermiddel willen gebruiken anders krijg je hem nooit ver genoeg in. Zeep met water is goed maar je kan ook andere middelen gebruiken. Voor de achteras is een andere verhaal die rubber moet ook geperst worden maar in een gat. Bekijk goed de positie van die rubber en pers je nieuwe erin het is niet de bedoeling om de rubber erin te slaan maar erin te persen. Probeer een tool te maken voor gemak ik heb een voorbeeld. http://www.plaatjesupload.nl/bekijk30/-4... dit is een tool die ik gebruik voor mijn differentieel rubber maar met de juiste koker kan ik hem ook voor me draagarmen gebruiken. Binnen paar min zitten de nieuwe rubbers erin. Je kan bij http://www.kokkelink.nl/ metaal kokers kopen en op maat laten snijden echt handig!. Success

PS met de banden zal wel goed zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.