BMW 3-Serie: dringend!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

gisteren testritje gaan doen met 318tds compact,maar toen ik het koelwaterreservoir opendraaide zag ik er een in zen geheel bruinig gekleurd water (sterk verdunde zuivere olie kleur,dus geen roestwaterkleur)in en klein beetje vettig,ook de geur rook twijfelachtig voor zover koelvloeistof fris ruikt natuurlijk...kan dat op kapotte pakking duiden of is dat normaal?het was niet dat er olie op het water lag maar het water was in zen geheel die kleur en beetje vettig.ook toen ik de eerste bocht nam had ik de indruk dat ik geen servo had of het gevoel met een platte band te sturen,wat niet het geval was.even later leek hij iets beter te sturen,ik hoorde een heeeel licht gezoem als ik het stuur bijna volledig omdraaide,bijna te verwaarlozen maar zekerheid boven alles.olie zat er nog genoeg op de pomp.ook was de motor al een 10 tal minuten aan het draaien en de temperatuurmeter was net uit het blauwe gedeelte maar toch blaasde de kachel ijskoud,even later was het wel wat lauwer.kan iemand mij zeggen of ik me zorgen moet maken indien ik hem aanschaf of dat ik met een gerust hart men geld mag overhandigen?wil hem maandag gaan halen dus hoop op snelle reacties met eventueel de kosten.in het slechte geval indien koppakking wat dat kost,en in het slechtste geval wat als er een gescheurde kop opzit.hartelijk bedankt alvast!

beemerke

Geplaatst door beemerke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Olie-achtige rotzooi in je expansievat is idd de koppakking (mits geen olie bijgevuld via het expansievat...!)
Koelwater is NOOIT vettig!
Zoemen van de bekrachtiging bij volledige uitslag komt vaker voor. Is geen probleem indien dit slechts in de uiterste stand plaatsvindt.
MIJN ADVIES??
Maandag ZEKER NIET kopen, die auto!
Gebruik je kop en NIET je hart.......................
Informeer eerst goed naar de kosten en vraag je vooral af HOE die auto aan die problemen komt. Is de historie bekend?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Niet zomaar als je niet terzake kundig bent deze auto aanschaffen is mijn advies. Het kan meevallen maar indien dat niet het geval is zit jij met de gevolgen. Wat is de km stand? Niet oke zo op het 1e gezicht, met de dingen die je opsomt.

Sytze

beemerke (0), 17 jaar geleden

kilometerstand is 165000.onderhoudsboekje zat er niet bij.laten staan dus...dan ga ik maandag naar een garage,zien wat ze daar hebben staan,heb ik tenminste 2jaar garantie.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Boekjes niet erbij= stand niet okee. Het hogere bedrag ben je binnen een maand vergeten, de ellende die je van een lagere prijs kan krijgen duurt langer dan een maand! Een gewaarschuwd man telt voor twee......

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.