BMW 3-Serie: Ik kan niet vloeiend met het gaspedaal gasgeven, gaspedaal zaagt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 323i e46

Hallo, niet echt een probleem maar meer een irritant iets
Als ik mijn gaspedaal heel licht indruk dan is het net of je een knak voelt of een kraakje voelt in je gaspedaal, doe je dit als de motor uit staat, dan kan ik em wel in 1 vloeiende beweging intrappen.
Draait de motor en druk ik hem in 1 keer snel in voel je ook niets, het is alleen als je het pedaal lichtjes iets dieper indrukt/aantikt.
De gangbaarheid van al de mechanische delen veer en kabel gecheckt en deze waren alles in orde. Gasklephuis nog perfect schoon.
Vervolgens nog het gasklephuis gedemonteerd, zag ik dat de valve aangenaamd mede door een elektromotor wordt aangedreven. Irritant is dat deze motor "denk ik" telkens met mij zit te worstelen, ik trap het gaskelphuis naar OPEN en dat gasklephuismotor trekt de valve juist de ander kant op/of mij tegenhoudt! misschien om iets te corrigeren??!! vermeldingswaard is de cruise controle wel helemaal OFF stond...! en verder werkt deze ook perfect. Heeft iemand dit al gehad?

Kan ik dat elektro-motorisch deel van het gaskelphuis elimineren?? Ik rij toch praktisch nooit met cruise controle!

Fyuen

Geplaatst door Fyuen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Longdude6636 (0), 17 jaar geleden

Beste Fyuen,

Ik heb hetzelfde probleem gehad, ik omschreef het als "plakken" een zeer irritant verschijnsel wat het vloeiend optrekken af en toe nauwelijks mogelijk maakt. Ik heb de oplossing gekregen van Marcel:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Veel succes!

Arjan

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad, dit moet je maar eens proberen Fyuen!!

succes.. Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.