BMW 3-Serie: E30 deurstijl schakelaar interieur verlichting binnenverlichting

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

Beste mede Forummers,

Ik het een e30 cabrio uit 1986 met een 325i motor. Ik rijd er alleen in de zomer in maar ik moest het van de week verzetten en toen was de accu leeg getrokken door iets. Ik kan me herinneren dat ik afgelopen jaar het schakelaartje in de deurstijl heb vervangen omdat deze kapot was.

Er zat een schakelaartje in als deze: http://www.autohausaz.com/secure/PartIma... beide draden zaten op een pooltje. De draden maken geen van allen contact met de aarde van de auto maar als je de deur open doet maken de draden verbinding met de auto dus aarde maar ook met elkaar.

Ik kon nergens zo'n schakelaar vinden en hoorde hier en daar dat als je er eentje in zou zetten die een pool heeft en de twee draadjes beide op een pool zou doen dat geen verschil maakte. Echter in de redenatie maakt het het verschil dat ze dus ten alle tijde wel contact met elkaar maken.

Nu denk ik echter dat het achteraf dus wel verschil maakt maar kan zelf nergens een schema vinden waar uberhaupt twee draden op de schakelaar zitten

De kleur die in de schema's genoemd wordt is bruin/geel. Deze zit ook in de deur maar er zit ook nog een blauw/bruine bij of bruin/blauw.

Weet iemand hier een antwoord op?

Mvg

Laurent Twint

Ps ik heb alleen schema's van de amerikaanse uitvoering in zoverre deze verschilt.

laurenttwint

Geplaatst door laurenttwint (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laurent,

Kijk hier eens naar, misschien heb je er wat aan :

http://wedophones.com/Manuals/BMW/1986%2...

Gr Stefan

laurenttwint (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Dit is de handleiding waar ik het in de eerste post over heb. Hier kan ik dus niets in vinden wat mijn probleem betreft.

heb nu alles los gehaald en wacht nu een paar weken om te kijken of het leeg trekken hier werkelijk aan ligt. Heb een amerikaanse site gevonden waar ik de goede schkelaar kan bestellen dus mischien is het dan opgelost maar zal even geduld moeten hebben.

MVg

Laurent twint

mich320 (0), 14 jaar geleden

achter de linker voor speaker zit een relais voor de binnenverlichting kijk daar eens naar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.