BMW 5-Serie: E34 520i Klepstoters

Bouwjaar: 1988

De M20-motor maakt het bekende tikkend geluid (227.000 km). Vooral rond 2.500 tpm hoor je een irritant bijgeluid, naast het tikken van de kleppen. Stellen van de kleppen helpt ongeveer 500 km, daarna is het geluid er terug. Nokkenas is nog in redelijke staat, volgens de garage zouden een 2-tal kleppen de grootste oorzaak zijn.

Advies was de ganse boel te vervangen. Maar dat zie ik niet echt zitten bij zo'n oude wagen. Wat gebeurt er als je er gewoon mee doorrijdt? Verslechtert enkel nog het geluid of treedt er ook andere schade op, veroorzaakt door die 2 kleppen? En iemand enige indicatie hoelang die motor het dan nog zou moeten uithouden?

Thx !

Peter

Caesar2

Geplaatst door Caesar2 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Dat is niet te zeggen hoe lang de motor het uit houd met tikkende kleppen.
Maar is er bij gewoon geen speling op de as die de kleppen regeld? Dat was bij mijn auto ook zo maar dat hebben toen gerepareerd toen ik hem kocht. en de kleppen vervangen zal wel niet zo duur kosten want mijn wagen had ik teon voor 2000 euro gekocht en daar hebben ze ook de kleppen vervangen.

Groetjes
Astra rijder

Caesar2 (0), 19 jaar geleden

Mja, kleppen vervangen alleen is de moeite niet, dan doen ze direct de nokkenas erbij, koppakking,...

Wat is eigenlijk het gevolg van het blijven rijden met tikkende kleppen? Verergert dat gewoon of maken ze andere onderdelen kapot ofzo?

(jaja mijn technische kennis is niet al te groot)

Peter

mark7275 (0), 19 jaar geleden

tikken is nooit goed denk dat er een oliekanaal die over de nokkenas loopt(sproeiertje) verstopt zit
de nokkenas is ECHT NIET versleten?
de tuimelaar vervangen helpt denk ik wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.