BMW 3-Serie: E36 320i hoog verbruik, overslaan/backfire tot 3000 toeren

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: M50B20

Hallo,

Ik heb een 320i hier staan met het volgende probleem. Stationair loopt de auto perfect. Alleen als er gas gegeven wordt bokt de auto tot een toerentalletje of 2500, daarna loopt de motor weer perfect.

Als ik met half gas wegrij is er niks aan de hand. Zodra ik meer gas of volgas geeft, bokt de auto een beetje en wil hij af en toe nog wel eens een knal vanonder de motorkap geven(Benzine die verbrand??)

Bobines hebben geen scheuren, er zijn ook geen vacuumslangen met scheuren. Bougies zagen er niet uit met flinke zwarte(geen olie) laag erop. Nieuwe bougies erin, probleem doet zich nogsteeds voor.

Wat is nu de volgende stap? Lambdasensor? LMM lijkt mij niet. Als ik die afkoppel begint de auto rot te lopen. Terug aansluiten en stationair is alles weer goed.

MichaelV

Geplaatst door MichaelV (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Gebruik eens de zoekfunctie op het forum..

Een backfire komt van een verkeerd ontstekingstijdstip of een te arm mengsel, het eerste zal niet van toepassing zijn.

Of hij krijg te weinig benzine of teveel lucht..Is de geribbelde slang tussen LMM en gasklephuis niet gescheurt ? Controleer deze eens goed van de onderkant, ook de aansluiting naar carterventilatie en stappenmotor zitten daar, en deze slangen scheuren ook nog wel eens graag aan het begin.

Anders de auto maar eens even laten uitlezen, kunnen ze gelijk de lambdasonde, LMM en temp sensor koelvloeistof bekijken, deze laatste kan ook defect zijn, dat is de blauwe in de kop, achter het oliefilterhuis.

Verder rijden is niet aan te raden, zou het zo snel mogelijk laten maken, die backfire is ook niet zo fijn voor de LMM, zijn de draadjes nog heel binnenin ? 3 stuks..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.