BMW 5-Serie: E39 530d stationair schudden/trillen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d 193 pk aut.

Heb een vraag over een 530d:

Het is een 193 pk, automaat van 2001. Sedan (als dat uitmaakt). De auto rijd gewoon erg goed, alleen als stationair schud / trilt de auto best wel, het is niet alsof de hele auto danst, maar je voelt het wel in de stoel/pook/stuur. Als je normaal rijd is dit absoluut niet zo. Maakt niet uit of ie in D of N zit.
De auto heeft gewoon goed vermogen, en tijdens normaal rijden tril niks, het is puur stationair. Als je stilstaat en je geeft heel licht gas verdwijnen de trillingen...
Ook met volgas kickdown is er niks aan de hand, ding gaat gewoon naar 4500 rpm en schakelt ook netjes over etc. Trekt als een gek.
Wat kan dit zijn? Ik heb gehoord dat het verstuivers of motorsteun kan zijn? Wat denken jullie?

EG

Geplaatst door EG (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieter_galant (0), 13 jaar geleden

Ik zou eens met de motorsteunen beginnen.

EG (0), 13 jaar geleden

Ik heb geen tijd voor de garage gehad, dat word pas over een paar weken (rij erg weinig met de auto door omstandigheden).

Heeft deze ding normale motorsteunen of van die hydraulische dingen trouwens? Is er nog iets anders wat ik kan controleren? Verstuiver controle: moet ie aan de computer daarvoor of kan dat alleen door de verstuivers eruit te halen?

Trouwens ik wil zowiezo ter preventie bakolie + filter vervangen, waar kan ik dat het best laten doen in de buurt van Amsterdam? Zijn er specialisten hiervoor of kan de reguliere garage dit ook? Ik heb gehoord dat dit gedaan moet worden door iemand die weet wat ie doet, en dan heb ik liever een specialist...

EG (0), 12 jaar geleden

Probleem trouwens opgelost, het waren de motorsteunen gelukkig (beide dus he!). Eentje was echt helemaal doorgescheurd niet normaal.

Injectoren ook gemeten die waren allemaal gewoon goed.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

[quote=EG]Ik heb gehoord dat dit gedaan moet worden door iemand die weet wat ie doet...[/quote]
dat is met alle dingen zo...

maar mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.