BMW 3-Serie: [e46] 320d - trillingsdemper / krukaspoelie overleden?

Bouwjaar: 2000, Motorcode: M47

Ik heb sinds kort een heel irritant piepje bij stationair toerental dat klink alsof er een lager van een spanrol (v/d multiriem) droog staat. Het betreft trouwens een e46 320d van 2000 (136pk). Ik heb vanavond de boel maar eens losgehaald maar de spanrollen, waterpomp, dynamo, airco-pomp, alles voelt prima aan.

Ik denk wellicht toch het euvel te hebben gevonden en wel in de trillingsdemper voorop de krukas. Deze gaan vaker kapot bij deze motoren en gezien ik net de 310.000 km heb aangetikt en de demper nog origineel is zat het er wellicht ook aan te komen.

Rest mijn vraag, is de speling op de poelie zoals in het filmpje te zien inderdaad abnormaal? Lijkt mij wel maar misschien heeft er iemand ervaring mee.

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=nM9WXCbst...[/yt]

bullmoose

Geplaatst door bullmoose (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1970) PRO, 11 jaar geleden

Hij heeft inderdaad rijkelijk speling, lijkt me teveel, maar als je riem erop hebt liggen en de motor draaidt ,en je spuit wat wd40 of iets dergelijks op de snaar , verdwijnt het dan?
Anders demper vervangen, maarja je wilt het zeker weten , als je het rubber van voren bekijkt met een spiegel , hoe ziet hij er dan uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.