BMW 5-Serie: Elektrisch schuif/kanteldak gaat nauwelijks open en dicht

Bouwjaar: 1993

Ik heb een elektrisch schuif/kanteldak (in een 530i, v8) dat al een tijdje stroef open en dicht ging. Nu gaat ie een klein stukje open (20 cm) en gaat dan niet verder. Dichtdoen lukt ook bijna niet (moet dan van buitenaf meeduwen, heel armoedig) het kantelgedeelte doet het helemaal niet. Als het dak eenmaal dicht is ziet het er raar uit, alsof het scheef zit. De dealer zegt dat het aan het mechaniek ligt en de reparatie kost ¤1100. Ik schrok me rot! Dat het het mechaniek is betwijfel ik niet hoor, maar die prijs.. volgens mij heb je daar een compleet dak voor. Anderen zeggen dat je zo'n reparatie niet zomaar aan de een of de ander kan overlaten. Wat denken jullie?

esther2949

Geplaatst door esther2949 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

zwijntje (0), 19 jaar geleden

Hoi ik heb met mij E36 325i het zelfde probleem gehad.
Ik denk dat er aan jou dak niets kapot is.
Er is eigenlijk maar een goede manier op het te maken maar dat kost je even wat sleuteltijd.
Haal de binnen hemel uit de auto als de hemel eruit is zie je de hele bak met het dak erin, deze zit met 6 moeren vast, haal daarna het hele dak met bak en al uit de auto en leg hem op een tafel.
Haal de motor van het dak los deze zit met 3 kleine boutjes vast, nu kan je het dak met de hand open en dicht doen.
Verwijder overal het oude vet met een kwastje en wat wasbenzine, goed kijken want er zijn een hoop plaatsen waar het dak gesmeerd word.
Smeer nu alle punten opnieuw in met vet, plaats daarna de motor terug.
Ik had er toen even een accu bij gezet en de plus en de min van de motor aangesloten, sluit het dak doe het dak een paar keer open en dicht en kantel een paar keer, zet vervolgens het dak nog een keer open en smeer alles nog een keer.
Nu het dak terug plaatsen in de auto en je hebt weer een top schuifkanteldak.
Het probleem dat het dak niet meer werkt komt puur door dat het vet oud en dik als klei is geworden en dus niet meer genoeg smeert.
Ik ben hier ongeveer 5 uur mee bezig geweest.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten Rob.
Alle

esther2949 (0), 19 jaar geleden

Rob, ik haal er een handige man bij en dan gaan we er een dagje voor uittrekken, dat lijkt me de moeite waard.. ik ben erg blij met je uitgebreide raad; de dealer had slechts 2 tellen nodig om te zeggen dat het kapot was.

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Zwijntje heeft 100% gelijk gewoon een kwestie van schoonmaken en goed weer invetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.