BMW 5-Serie: ruiten en open dak 525 tds touring E39

Bouwjaar: 1997

Wij hebben hier in de werkplaats een tijd geleden de centrale module vervangen van dit voertuig ( achter handschoenkastje )omdat de ruitenwissers niet meer werkten. Nu beweert de klant dat sindsdien de ruiten en open dak open gaan wanneer hij snel het contact afzet en direct terug opzet ( bij stilvallen voor het verkeerslicht ), en de ruiten en dak zijn niet te sluiten binnen de 30 sec. ( nadien wel ) Knap lastig bij regenweer !!
Wij dachten direct aan die module en hebben ze terug vervangen door een nieuwe en laten coderen bij BMW-dealer, maar het probleem is er nog steeds !! Heeft iemand dit ooit al meegemaakt??

ERIC2754

Geplaatst door ERIC2754 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Na vervanging van de module moet je de DME kastje laten programeren en coderen anders herkent hij de nieuwe of vervangen delen niet, en slaat hij op tilt.Trouwens dit kan alleen bij de dealer.

ERIC2754 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit hebben we zowel de eerste keer als de tweede keer laten coderen bij de dealer,
nog suggesties?

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat dit aan de centrale vergrendeling ligt. Normaal gebeurt dit als je het alarm aan zet, dan gooit hij alles dicht. Check de relais van de cv, misschien moet de commandokast gereset worden.

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt wel of dat de comfort lock dit herkent als het signaal dat men geeft als de auto een tijdje in de zon geparkeerd heeft staan en dan eerst alles open zet voordat je erin stapt. Kan het niet zo zijn dat de nieuwe module een optie heeft die de auto niet herkent? Of dat bijv. het ontlast relais niet goed werkt? Hierdoor komen er met namen bij het uit-aan zetten van het contact vreemde stroompjes te lopen door de verschillende cirquits. Maar vaker zit het erin dat er een verschil zit in de oude en de nieuwe configuratie qua modules. Ik heb ooit eens een module vervangen bij een 5 serie en die dacht toen standaard dat hij gestolen werd. Gevolg was dat de deuren niet open te krijgen waren normaal.

Succes,

Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.