BMW 7-Serie: eobd lampje [motorlampje]op dashbord

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 735i m62

Hallo,heb zelf een 735i uit 2000 waarvan het motorlampje brand,heb hem laten uitlezen bij de dealer uitkomst lamda's staan in een nood programma vaste waarde van 0,475 v. na resetten ging het ong.75km goed waarna hij weer ging branden.
Heb zelf de volgende dingen vervangen 2x lambda, brandstoffilter incl.drukregelaar en het elektrischeventiel tbv onderdruksturing-luchtpomp.
Tevens heb ik met lekzoekspray gezocht naar valseluchtpunten bv.injectoren.
Mijn vermoeden is dat het ergens in het secundair lucht gedeelte zit,wie weet hier meer van,ik kan wel alles gaan vervangen maar dat schiet niet echt op.
ps kan zelf obd codes uitlezen in mijn geval zijn er 2 codes nl.p0173 en p0170 weet zelf wel de betekenis maar ja wat dan?

BMWGJ

Geplaatst door BMWGJ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

en ook is de uitlaat mooi overal dicht ?

Stefan

BMWGJ (0), 17 jaar geleden

100% dicht in nieuwstaat.

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

heb ik gehad met een X5.......oorzaak, 1 katalysator was kapot.

BMWGJ (0), 17 jaar geleden

ok maar ik heb de storing op zowel links als rechts, volgens obd uitlezing,na resetten van de foutcode gaat het ong.40 tot 70 km goed.
probleem treed iedere keer op bij snelheden onder de 70kmh.twee keer duitse autobaan gedaan met 200+ dan treed er geen storing op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.