BMW 3-Serie: Fuseekogel vervangen?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318TDS

Hallo,
ik vond dat mijn bmw nogal een slechte baanligging had,
Eerst dacht ik aan de silent blokken dat stuk waren omdat als ik eens aan mijn wiel wring de draagarm toch wel wat van links naar rechts in die blok gaat. Of is dat normaal?
Maar waar ik zeker ben wat stuk is, is de rechter fuseekogel vooraan. Nu dacht ik, aangezien ik weinig tijd heb om naar de garage te gaan enz, dat ik deze zelf vervang? Is dat mogelijk? heb geen speciaal gereedschap e.d. ..
En zou het kunnen aangezien die fuseekogel eigenlijk zo goed als los staat dat als ik bij al iets of wat snelheid rem dat het stuur trilt? Zou dat daar dan ook aan kunnen liggen?

Alvast bedankt
Grtz Thomas

Fuelburner

Geplaatst door Fuelburner (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gappenbakkie (0), 14 jaar geleden

Zou kunnen zijn dat hij daaroor wat sneller afremt maar ondangs de speling denk in niet dat het trillen daaraan ligt hoe zijn de rest van de rubbers, draagarmen enzo? Wel ff uilijnen met laser en goed uitbalanceren als je die kogel vervangen hebt. Ik haal meestal de info op bij merkdealer op en ga dan zelf bezig.

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Fuelburner]. Nu dacht ik, aangezien ik weinig tijd heb om naar de garage te gaan enz, dat ik deze zelf vervang? Is dat mogelijk? heb geen speciaal gereedschap e.d. ..[/quote]
Ik denk dat men deze kogel in de garage 10 x sneller kunnen vervangen dan je zelf kunt. Je hebt hier inderdaad een trekker/pers voor nodig om deze onbeschadigd te kunnen monteren, zodanig dat ook o.a. de hoes heel blijft.

Gr.

Fuelburner (0), 14 jaar geleden

Voila,
de kogel is vernieuwd, idd, dit is in de garage idd veel sneller, heb het wel zelf gedaan, en op 30 min was de klus geklaard, dacht dat het langer werk was?
toch bedankt voor de hulp!!!!
grtz Thomas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.