BMW 3-Serie: gaspedaal"gemotoriseerde gasklephuis"regelt op en neer op gas+co

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: m52TU

1_) Ik heb een 323I E46 met een M52 erin. gasklep nog met kabel.
Als ik constant met 100km/uur rijd in z'n 3-de versnelling op 4000rmp middels cruiscontrole, dan voel het gaspedaal heel erg troef aan.
Als ik normaal rij, rustig optrek,ook als ik hefig doseer met het gaspedaal, heb ik dat probleem niet. dus deze zal niet liggen aan de gangbaarheid van de gaskabel, maar eerder aan de motor regelunits!??

code bekend van:

2) P0141 lambdasonde Bank1 sensor na de Kat werkt niet (signalen of sonde controleren)

Kunnen deze tweeen elkaar verband hebben? klopt het dat de lambdasonde na de kat best wel kapot kunnen zijn, omdat deze niet deel uitmaken met de mengsel regeling??? er werd mij verteld dat de lambdasonde na de kat weergeven alleen wanneer de kat verstop zijn!? klopt dit?

Aman

Geplaatst door Aman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

de vorst (0) PRO, 16 jaar geleden

deze kan iderdaad weergeven als de kat kapot is ... Maar deze geeft ook aan waneer er een verkeerd mengsel en of verbranding is.
Dus dit kan dan een gevolg zijn van valse lucht en of slechte onsteking of te rijke meng verhouding.
Wat doet deze auto met hc en co en lambda?

groeten ravi

Aman (0), 16 jaar geleden

Die was tijdens de keuring gemeten met hc, co, Lambda bleek uit zelfs zeer goed zijn.
Auto rijdt verder prima, heel krachtig onderin de toeren maar bovenin dan voel ik dat bij gasgeven niet echt gestimuleerdt wordt door de motormanagement die telkens probeert dmv de gemotoriseerde gasklep probeert te aangrijpen. M52 van 1999 is steeds met gaskabel, en het is ook via de gaskabel kan ik de gasklephuis heel goed voelen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.