BMW 5-serie 2009: Gebroken Motorketting

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N53B30A, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 160

allo allemaal,

Heb een 'klein' probleem met mijn 525i (bouwjaar 2009, 6 cilinder zonder turbo).....

De motorketting is gebroken door een onbekende oorzaak. Er heeft natuurlijk zich wat voorgedaan, en ik vroeg me af of jullie mij hierin kunnen adviseren.

Het is begonnen dat ik mijn auto uitleende aan mijn zoon (pas zijn RBW). Hij zag niet dat hij moest tanken en hij is stil komen te staan zonder benzine. Hij dacht ik los dit wel even op, en ging met een jerrycan met 5 liter DIESEL aan de wandel en tankte dat netjes. Vervolgens startte hij de auto, reed verder totdat de auto weer stilstond. Rijkswaterstaat heeft netjes een sleepwagen op pad gestuurd, maar de sleepdienst wist niet hoe je de auto in de N-stand kon zetten. Deze pannenkoek heeft vervolgens de auto gewoon in de P-stand getakeld (met een beetje geweld) en deze netjes (weer met een beetje geweld) geparkeerd bij een veilige haven. Toen mijn zoon mij belde dat hij stilstond, ben ik er vervolgens naartoe gereden en de ANWB gebeld. De gearriveerde wegenwacht zei direct dat de motorketting was gebroken. Uiteindelijk is de auto getakeld (niet in de P-stand dit keer) naar de garage, en deze stellen inderdaad vast dat de motorketting is gebroken.

Mijn vraag is......welke van de bovengenoemde dingen heeft dit veroorzaakt? De garage noemt meerdere redenen, en navraag levert weer meerdere oorzaken. Ik weet gewoon niet waar ik dit moet zoeken namelijk. Door deze schade is de auto economisch total loss namelijk....

Speedie

Geplaatst door Speedie , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 7 maanden geleden

Denk eigenlijk dat je gewoon een beetje pech hebt, dat de ketting breekt kom helaas af en toe wel eens voor. denk niet dat bovengenoemde dingen daar mede verantwoordelijk voor zijn. Een oorzaak van defecte ketting kan zijn slecht onderhoud en gebruik van onjuiste olie.

MelihNal PRO, 6 maanden geleden

Als je zo een auto in ze P sleept gaat zeker ketting stuk. Ik zou klacht dienen bij sleepdienst. Na kop revisie moet nog verder gekeken worden naar automaat bak. Of he ook beschadig is of niet.

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

T verdiend zeker de schoonheidsprijs niet, maar waarom zou de ketting stuk gaan als de bak vergrendeld staat in zn p?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!