BMW 525tds touring: geen dieseltoevoer

Bouwjaar: 1992

goedenavond, we hebben een 92er 525 tds touring staan, de klant heeft ons verteld dat zijn dieselpomp vastgelopen was en dat daarom de ketting was doorgeslagen en er een aantal kapotte kleppen in zaten. de klant had de auto zelf gedemonteerd, de kop laten afpersen en vlakken en de kapotte kleppen laten vervangen, ook had de klant een tweedehands dieselpomp met precies hetzelfde nummer als de kapotte aangeschaft, deze pomp is overigens ook getest. wij hebbeb de kop teruggezet, twee nieuwe distributiekettingen gemonteerd, bij de dealer al het speciale gereedschap geleend om alles op tijd te zetten. toen het op starten aankwam bleek de opvoerpomp in de tank niet te werken en de startmotor stukgestart te zijn, pomp in tank vervangen en startmotor laten reviseren, nu is het zo dat als je de auto start, je de diesel van het filter naar de pomp ziet lopen, er komt echter uit de leidingen bij de verstuivers geen druppel diesel, ik durf ook niet te lang door te starten want na twee keer proberen is de startmotor loeiheet, de auto is uitgelezen en er komen geen foutmeldingen(behalve airbagstoring) boven water, wie weet raad?
gr marco

auto4you

Geplaatst door auto4you (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

eddy2511 (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft U al eens geprobeerd om de inspuitleidingen los te draaien aan de injekteurs en dan te starten tot de lucht er uit is dit tot de motor aanslaat en dan een voor een dichtdraaien

auto4you (0) PRO, 19 jaar geleden

kop ligt er inmiddels weer af, de zuigerveren kleven en ik heb op alle 6 de zuigers een enorme afdruk van de kleppen staan dus ik heb weinig vertrouwen in deze motor meer.
gr marco

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Niks waard dat onafgemaakte werk van een ander opknappen,of ze hebben er geen verstand van of ze vertellen je alles niet....
Voorlopig ben je nu dus weer bij 0......sterkte...

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien is de beste oplossing wel op zoek te gaan naar een complete sloopmotor,nu kom je van de ene verrassing in de andere....of jij krijgt in je schoenen geschoven dat je het werk niet goed doet.

Hans

Maarten6799 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik een tip mag geven bij het aanschaffen van een sloopmotor: neem de colpete electronica mee. Kabelboom, DDE, en let op bij modellen vanaf 95 dat er EWS op zit dus dat betekent dat als je dat niet meeneemt je de motor nooit meer gestart krijgt na inbouw zonder EWS op de auto te hebben.

Succes, Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.