BMW 3-Serie: Geen mooi geluid meer

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 320I

Beste mensen,

Vandaag heb ik een nieuwe einddemper laten monteren op m'n 320 coupe. Mijn oude demper had echt een zwaar ronkgeluid vooral als'ie goed warm was. Hij klonk gewoon als een 325. Nu is tie zo stil als een muis. Ik heb gehoord dat je een tussenschot oid eruit kan laten halen maar dan moet die demper open.

Weet iemand nog een andere manier om het geluid terug te krijgen? O ja, verder is mij verteld dat de oude demper hol was en daarom dat geluid gaf maar dat'tie daardoor ook wat meer verbruikte. Dat van het benzineverbruik moet ik nog zien. :-)

Alle tips zijn van harte welkom..

Bedankt alvast.

Groet, Marnas

marnas1

Geplaatst door marnas1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

marnas ram er een paar keer een stuk pijp in en luister of het dan meer naar je zin is.
ik vind hoe stiller hoe mooier maar je ik ben al wat ouder.

groetjes jan.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

voor dit soort oplossing zijn de zogenaamde sportuitlaten op de markt.........smaken verschillen... maar doe mij ook maar een stille..

stefan84 (0), 17 jaar geleden

ja inderdaad..

remus en die troep kosten klauwen vol geld en wat maakt het ??? helemaal niks dus...

je kan je oude einddemper terug monteren of beter,je middendemper demonteren en vervangen door een katvervanger..is het nu nog niet goed,kun je het altijd weer ertussen uit halen en weer in originele staat terug brengen..

met een pijp in de uitlaat rammen brengt helemaal niks,ja naderhand spijt en een hoop gerammel waar je niet vrolijk van zult worden..er is niks zo vervelend als er wat rammeld onder de auto.

maar ieder zijn eigen smaak en keus natuurlijk.

Stefan

ST_hero (0), 17 jaar geleden

Beste marnas

wat is er nu nog mooier dan met een fluister stille auto z'on lawaaierig gti tje kwijt te rijden

Gr Hero

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

uuuh, een gti'tje rijdt je met een 320 denk ik niet zo heel snel kwijt Hero, ha,ha

ST_hero (0), 17 jaar geleden

is mij met een 318 al meerdere malen gelukt :P zeker die lawaaimakers hehe

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Maak je niet sappel, tis niet echt een probleem lijkt me. Het huidige geluid went vanzelf, en dan wil je nooit meer terug.

Sytze

marnas1 (0), 17 jaar geleden

Jongens, ik moet gewoon even wennen inderdaad. Zo issie ook mooi hoor. Net een zoemende bij. Als ik hem opentrek, man man wat een geluidje.... Stil maar krachtig.

Even 1 ding nu. Laatst ben ik naar Frankfurt gereden en ik reed een stukkie 220 km/h maar hij bleef maar gaan en zat ineens op de 230! En dat voor een 320? Of zal de teller iets afwijken?

Ik heb die dag wel de olie ververst en nieuwe (originele) luchtfilter erin gezet. Of zal die stiekem toch ergens een beetje opgevoerd zijn?

Ben benieuwd wat jullie te zeggen hebben hoor.

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

marnas je hebt natuurlijk een afwijking in je teller dat heeft ieder wagen maar voor de rest kan dat heel goed en daar hoeft hij niet voor op gevoerd tezijn.
maar als je zo rijdt houdt dan wel goed je olie peil in de gatten.
trouwens doe dat zeker in het begin regelmatig tot je weet wat het verbruik is.

groetjes jan.

marnas1 (0), 17 jaar geleden

Nou Jan, er is geen druppel olie af gegaan ;-).....

Eigenlijk verbruikt'ie bijna geen olie. Vanaf de laatste oliebeurt tot aan de nieuwe beurt is er ongeveer 4 millimeter (pijlstok) olie verbruikt. Dat is toch netjes vind je niet? Toch 11 maanden met die olie gereden hoor.

Maar je hebt gelijk. Na dat soort snelheden zit ik als een gek bovenop de koelvloeistof en de olie. Ik check sowieso om de twee a drie dagen de olie en koelvloeistof. Gewoon voor mijn gevoel.

Groet, marnas

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

marnas nu weet je het verbruik en kun je gerust om een laggere termijn peilen maar als je het zelf prettig vind om tecontroleren dan gewoon doen zo als je het zelf wil.
ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand teveel peilde want dat doe je nooit wel teweinig en dat kost het centen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.