BMW 325 TD: Groot probleem

Bouwjaar: 1992

hallo,

Ik heb sinds 2003 een 325 TD uit '92
nou is het volgende aan de hand.(sinds eind 2004)

hij houdt in tijdens acceleren in de 4de komt de ecometer niet verder dan 10 L\100km hij komt nauwelijks boven de 3000 toeren uit..verder als ik op een rechte weg rijdt slingert ie alle kanten op..volgens verschillende garages lag dit aan mijn wielen (17" m3 contour)vervolgens heb ik andere wielen gekocht 16" nou is dat probleem iets minder geworden...maar nu, mijn banden profiel is nog ruim voldoende en toch met een beetje regen al moeite de auto op de weg te houden(wat lijkt op aqua planning)de auto moet al het e.e.a aan vervangen worden....vanwege hoge kosten wil ik eigenlijk niks onnodig vervangen(maar dat zal ik wel niet kunnen voorkomen) :)

mijn vragen zijn:
- hoe los ik het acceleratie probleem op
- en de wegligging

zelf denk ik dat ik carterdruk heb vanwege turbo die vol olie loopt en het vervolgens dumpt in mijn luchtfilter..de doorstroming heb ik al diverse malen gereinigd..resultaat tijdelijk weer vermogen

Wie kan mij helpen.. bij voorbaat dank

beemertje

Geplaatst door beemertje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterj (0), 19 jaar geleden

plaats es een ballonnetje op je peilstokbuis en kijk of er veel gasspanning op komt
hoeveel km heeft dat ding gelopen?

beemertje (0), 19 jaar geleden

sorry voor de late reactie..de auto heeft al veel gelopen 430k vandaar die problemen

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Zeg Beemertje, de wegligging komt door slechte dempers denk ik en de motor krijgt niet genoeg of slecht lucht in de inlaat, dit door te veel onderdruk(door te veel km) turbo verzuipt in de olie en gooit die ook nog eens in de inlaat,MVG.

Hoke (0), 18 jaar geleden

Het lijkt mij dat de auto zijn tijd mee gemaakt heeft. Elke cent dat u aan deze auto besteedt zal het probleem tijdelijk oplossen, voor lange termijn niet.
Ik zou goed over nadenken!!!!! Aangezien het afgelegte kilometers.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.