BMW 3-Serie: koelventilator

Bouwjaar: 1994

hallo ik heb een bmw 316i met een vaste koelventilator opo het blok, moet deze bij een warme motor vastzitten bij een koude motor kan ik hem handmatig draaien en bij een warme motor ook is de visco koppeling kapot. mijn koelvloeistof loopt namelijk telkens aan de kook met het ontluchten. het probleem is begonnen met een reis naar winterberg onderweg lekte er koelwater uit het koelvloeistof vat bij de pakking langs met een warme motor
hierna heb ik de radiateur compleet vervangen ontlucht en na één dag hetzelfde probleem weer
BVD jan euverman

jan euverman

Geplaatst door jan euverman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is je vraag?

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Je visco koppeling moet je met de hand kunnen draaien bij koude motor en met warme motor moet hij een flink stuk weerstand bieden.
Een nieuwe visco koppeling kost bij de BMW dealer 125 euro.
Zet tijdens het ontluchten je voorwielen op de stoep dat help bij het ontluchten want dan gaat de lucht die erin zit naar het hoogste punt toe. En zet ook tijden het ontluchten je beide kachelknoppen op de hoogste stand! anders help het niet.

Groetjes
Astra Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.