BMW 3-Serie: benzinedruk 325i e36

Bouwjaar: 1994

kan er mij iemand met zekerheid zeggen hoeveel benzinedruk mijn bmw 325i moet hebben tijdens het optrekken (belaste toestand) ?? klopt het dat het tussen de 3.5 en de 4 bar moet zijn ??

bmwfriekske

Geplaatst door bmwfriekske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja, moet idd tussen de 3,5 en 4 bar zijn en een opbrengst van minimaal 2 L/Min.

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

ik meet 2,8 bar stationair en 3,5 bar volgas (bij optrekken). het probleem is dat de wagen inhoud bij het optrekken ik heb de compressie al gemeten en die was allemaal 14 kg. en de lamdasonde werkt. uitlezen geeft hij geen enkele fout aan. bobijnen reeds vernieuwt.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

3,5 bar bij vollast is dus voldoende, heb je geen valse lucht?

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

waar denk je dat hij valse lucht zou kunnen zuigen ? ik heb reeds de dichtingen van de inlaatcollector vervangen, maar zonder resultaat.

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat de wagen verzuipt, dit doordat hij te veel benzine krijgt en dat komt weer doordat de DME kast denkt dat het de warmloopfase is. Kan liggen aan een kapotte koelvloeistof temperatuur meter, ik denk dat de accerelatieverijking niet werkt, deze heeft ook een eigen temperatuur meter op het cilinderblok, kan blauw van kleur zijn,MVG.

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

ja dat zou best wel kunnen dat hij verzuipt wand het verbruik ligt op 16 liter. en hoe moet ik dit verhelpen ? door de twee temperatuursensoren te vervangen die in de cilinderkop zitten ? of verder nog iets ? mvg, bart

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Bart als je dit geprobeerd hebt hoor ik het graag.

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

ja, ik heb er twee bestelt. en morge worden ze geplaatst. ik laat je iets weten.

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

ik heb juist twee nieuwe temperatuursensoren gemonteerd, maar de wagen doet juist hetzelfde.

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Bart, hoe is het met de drukregelaar gesteld, kijk of de dunne zwarte slang niet poreus is. En heb je de voorontsteking gemeten, dit moet 10 graden zijn, weet je ook zeker dat de acceleratieverrijking wel werkt!

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

de drukregelaar is vernieuwd geweest, en de voorontsteking hoe kan je die meten ?? deze heeft toch geen delco ?

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

zou het kunnen dat de vanos niet werkt ?

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Bart controleer of de BDP-sensor in orde is, als de vanos niet ok is dan moet de motor dit constant aangeven, rommelig draaien en weinig kracht bij optrekken, deze gaan nauwelijks stuk. Wat wel kan is als de klopsensor defect is dan verandert de DME-kast de voorontsteking en inspuit, check of deze goed is? Controleer trouwens alle vacuumslangen, of deze goed vastzitten en niet poreus zijn,mvg.

bmwfriekske (0), 19 jaar geleden

klopsensoren zijn ook al vernieuwt, maar nu heb ik gisteren het draatje van mijn vanos uitgetrokken en nu trekt da wagen iets beter. dus zou het kunnen dat de vanos niet meer regelt.

mark7275 (0), 18 jaar geleden

waar zit die klop zender eigenlijk?
ik heb namelijk ook zo"n soortgelijk probleem maar nooit een klopzender vernieuwt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.